Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában az ukrán válogatott 2-1-re nyert Szlovákia ellen Düsseldorfban. A szlovákok nagyszerűen kezdtek és már az első félidő elején vezetést szereztek, majd az ukránok felpörögtek és a második játékrész elején kiegyenlítettek, a hajrában pedig egy gyönyörű góllal fordítottak.

A E csoportban hatalmas meglepetések születtek az első fordulóban, ugyanis a szlovák válogatott 1-0-ra legyőzte Belgiumot, míg Ukrajna 3-0-ra simán kikapott a románoktól. Az ukránok számára óriási jelentőséggel bírt a szlovákok elleni találkozó, egy újabb vereség esetén nagyon nehéz helyzetbe kerülhetett volna Szergej Rebrov együttese. Sérülés egyik csapatnál sem volt, bár a Real Madrid kapusa, az első meccsen többször is hibázó Andrij Lunyin ezúttal nem kapott lehetőséget a Fradi korábbi edzőjétől.

Fantasztikus szlovák kezdés után ukrán helyzetek

A szlovákok kezdték jobban a meccset, a 10. percben pedig a Lunyin helyett szereplő Trubinnak két hatalmas védést is be kellett mutatnia, hogy ne kapjanak gólt már a találkozó elején az ukránok. 

A 17. percben megint óriási bravúrral védett egy szabadrúgást az ukrán kapus, de fél perc múlva már tehetetlen volt, Schranz fejesére már nem tudott odaérni. 

A szlovák válogatott bátran és támadó felfogásban játszott, Rebrov csapata egyelőre tehetetlennek tűnt.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group E Slovakia v Ukraine
A szlovákok szereztek vezetést a meccsen
Fotó: AFP

A félidő közepére kezdtek magukhoz térni az ukránok, egyre több helyzetet dolgoztak ki, de a szlovákok remekül védekeztek és a szerencsével sem álltak hadilábon. A 35. percben Dubravka védett hatalmasat Mudrik lövésénél, érett az ukrán gól, ám továbbra is 1-0 állt az eredményjelzőn.

Elképesztő ukrán fordítás

Lendületesen futottak ki a pályára az ukránok, aminek hamar meg is lett az eredménye, ugyanis az 54. percben kiegyenlítettek. 

Zincsenko adott be a bal szélről, az Arsenal játékosának remek passzát pedig a középen érkező Saparenko állítgatás nélkül a kapu jobb oldalába lőtte.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group E Slovakia v Ukraine
Saparenko góljával egyenlítettek az ukránok a második félidő elején
Fotó: AFP

Az ukrán egyenlítés után kissé visszább vettek a tempóból a csapatok, majd a hajrára újra felpörgött Rebrov együttese, a 74. percben Mudrik éles szögből a jobb kapufát találta el. 

A 80. percben aztán jött a drámai fordítás, Saparenko hosszú indítását szenzációsan vette le Jaremcsuk, majd finom mozdulattal pöccintette a labdát a kifutó Dubravka mellett 

- a visszafutó szlovák védők már nem tudtak menteni.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group E Slovakia v Ukraine
Jaremcsuk gólját ünneplik az ukránok
Fotó: AFP

A folytatásban az eredmény már nem változott, Ukrajna 2-1-re legyőzte Szlovákiát, így mindkét csapat 3 pontos, és még egyaránt megvan az esélye a továbbjutásra az E csoportból, 

akárcsak Romániának és a még pont nélkül álló Belgiumnak is, amely győzelmi kényszerben lép majd pályára a románok ellen. 

Eredmény, E csoport, 2. forduló:
Szlovákia-Ukrajna 1-2 (1-0)
Düsseldorf, 47 ezer néző, v.: M. Oliver (angol)
gól: Schranz (17.), ill. Saparenko (54.), Jaremcsuk (80.)

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről