Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Törökország
Vágólapra másolva!
Érdekes véleményének adott hangot a Liverpool korábbi német válogatott focistája, Didi Hamann.

Dietmar Hamann már korábban elmondta, hogy nem feltétlenül játszatná Gareth Southgate helyében a Real Madrid sztárját, Jude Bellinghamet, így szerinte jól járna az angol csapat, ha az UEFA végül eltiltaná a középpályást, akinek obszcén gólörömét vizsgálják még mindig. A 21 éves focista hihetetlen gólt szerzett ollózva  szlovákok ellen, ezzel kiegyenlítve a nyolcaddöntőben, és egyben megadva a lehetőséget a 2-1-es sikerre és a továbbjutásra. Bellingham gólörömét egyelőre vizsgálják, a fiatal sztár szerint amolyan „belsős poén” volt a barátaival, de nem kizár, hogy eltiltják majd és akkor nem szerepelhetne a Svjc elleni negyeddöntőben.

angol válogatott, Harry Kane, Jude Bellingham
Jude Bellingham gólörömét még vizsgálják, de Hamann szerint jó enne, ha eltiltanák
Fotó: AFP

Bellingham játékával nem volt különösebben elégedett a korábbi német válogatott, Dietmar Hamann, aki szerint az eltiltás megkönnyítené Gareth Southgate dolgát.

„Gareth Southgate-nek már rég döntést kellett volna hoznia arról, hogy Bellinghamet vagy Phil Fodent a kispadra ülteti. Talán lesz annyira szerencsés, hogy Bellinghamet eltiltják, és akkor nem kell döntenie. Könnyen lehet, hogy áldás lesz az eltiltás, jót tesz majd a csapatnak, mert valaminek történnie kell” – mondta a korábbi liverpooli, aki 59-szer volt német válogatott.

„Nem teszik a viselkedése. Már Dortmundban is volt egy esete, amikor Felix Zwayer játékvezetővel különbözött össze, azt is megúszta pénzbírsággal, de szerintem el kellett volna tiltani” – mondta Hamann az esetről, amikor Bellingham egy Bayern elleni vereséget követően mondott kritikát a játékvezetőre még a Dortmund focistájaként.

„A csapatársaid nélkül senki vagy, kíváncsi vagyok, hogy reagálnának a többiek a kijelentéseire. A góljait leszámítva észrevehetetlen volt az első négy meccsen. Várjunk, hol lesz majd két-három év múlva. Nem kérdés, hihetetlen tehetség, de valami történt vele, aminek nem kellett volna” – tette hozzá a német azzal kapcsolatban, hogy Bellingham egy „ki más” felkiáltással ünnepelte a gólját a szlovákok ellen.

Bellingham eddig két gólt szerzett az Eb-n, a szerbek elleni csoportmeccset az ő góljával nyerték meg, majd a Szlovákia elleni ollózós gólja mentette az angolok meccsét hosszabbításra.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről