Vágólapra másolva!
Ilyen gyorsan fordul a kocka, igen: két héttel ezelőtt, a csoportkör utolsó mérkőzése után még sörös poharakkal dobálták az angol drukkerek Gareth Southgate szövetségi kapitányt, most pedig már mindenki, de különösen az angol szövetség a maradásáért könyörög.

Két nappal a németországi foci-Eb döntője előtt máris nagy bajban vannak az angolok. Nem azért, mert a torna eddigi legjobb teljesítményét nyújtó spanyol csapat lesz az ellenfelük vasárnap 21 órától Berlinben, hanem hirtelen mindenkinek eszébe jutott, hogy a sikerkapitány, 

Gareth Southgate szerződése decemberben lejárt, és a szakember még egyetlen szót sem ejtett az esetleges folytatásról.

Az angol szövetség viszont már igen: a helyi lapok információi szerint nagyon szeretnék, hogy Southgate legalább a 2026-os világbajnokság végéig maradjon. Függetlenül attól, hogy mi lesz a vasárnapi döntő végeredménye. Pedig könnyen lehet, hogy a csoportkör utolsó meccse, a Szlovénia elleni rettenetes 0-0 után a szurkolókhoz hasonlóan néhány öltönyös is szívesen megdobálta volna sörös poharakkal a kapitányt.

Southgate 2016 óta irányítja az angol válogatottat, azaz 8 éve ül a kispadon. Ebbe az időszakbe belefért egy-egy elveszített vb-bronzmeccs és Eb-döntő, de ezzel együtt is nagyon régen volt ilyen sikeres kapitánya az angol csapatnak. Mostani szerződése 2024 decemberéig szól, és egyelőre konokul hallgat, hogy akar-e hosszabbítani.

Nyár elején szóba került, mint Erik Ten Hag utóda a Manchester United kispadján, azóta viszont a hollandot megerősítették a pozíciójában, így oda biztosan nem megy. A helyére természetesen lennének jelentkezők: hallani Eddie Howe, Mauricio Pochettino és Graham Potter nevét is. Anglia két Nemzetek Ligája meccset játszik szeptemberben a B ligában, előbb 7-én Dublinban az írek, majd 10-én már otthon a finnek ellen, akkor már tudni fogjuk, hogy döntött Southgate. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről