Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott továbbjutása szempontjából sorsdöntő mérkőzésen Anglia gól nélküli döntetlent játszott Szlovénia csapatával, így csoportelsőként jutott tovább a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon. Az angolok teljesítményével azonban cseppet sem voltak megelégedve a szurkolók, akik a lefújás után műanyag söröspoharakkal dobálták meg Gareth Southgate szövetségi kapitányt.

A magyar fociválogatott már kedden bebiztosíthatta volna továbbjutását, ha Anglia legyőzi Szlovéniát a C csoport utolsó fordulójában, ám az angolok nem tették meg ezt a szívességet Marco Rossi együttesének, ugyanis 0-0-s döntetlen lett a vége. Az angolok az egész meccsen nagyon kevés helyzetet tudtak csak kialakítani a hősiesen védekező szomszédainkkal szemben, akik a döntetlennel szintén továbbjutottak.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group C England v Slovenia
Southgate egyre nagyobb bajban, már a szurkolók is ellene fordultak
Fotó: AFP

Bár Anglia csoportelsőként biztosította be helyét a legjobb 16 között, a szigetországi szurkolók nem lehettek maradéktalanul elégedettek, ugyanis az angolok három meccs alatt mindössze egy mecset tudtak megnyerni és csupán két gólt rúgtak. A lefújás után Gareth Southgate és csapata kisétált a szurkolókhoz, megköszönve a biztatásukat, ám a csalódott drukkerek cserébe műanyag poharakat dobáltak az irányukba.

"Megértem őket. Én nem fogok meghátrálni, és a legfontosabb most az, hogy a szurkolók se hátráljanak ki a csapat mögül. 

Megértem a negatív hangokat velem kapcsolatban, és jobb, hogy velem szemben teszik ezt, mint a játékosokkal. Ugyanakkor egyetlen csapatnál sem láttam, hogy ezt kapták volna a szurkolóiktól a továbbjutás után"

 – mondta Southgate, aki kijelentette, hogy nem foglalkozik a kritikákkal.

Az angol kapitány azonban a kölni meccs után elismerte, hogy néhány szurkoló nyugtalankodott.

"Az elmúlt hat-hét évben újra szórakoztatóvá tettük az angol válogatottat. Úgy gondolom, hogy élvezetes volt a játékosok számára most is. Nagyon vigyáznunk kell, hogy ez így is maradjon" - mondta az 53 éves edző.

A magyar válogatott így akkor kerülhet be a legjobb 16 közé, ha szerdán Törökország pontot szerez Csehországgal szemben. Másik lehetőség a Románia-Szlovákia mérkőzésen egy nagy arányú - legalább négygólos - szlovák vereség, ennek a valószínűsége azonban csekély. 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről