Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Bundesligában szereplő Mainz japán válogatott futballistáját, Kaishu Sanót letartóztatták, miután két másik játékossal együtt szexuálisan zaklattak egy nőt.

Japán forrásokra hivatkozva a német Bild című lap arról számolt be, hogy a Mainz 23 éves újoncát, Kaishu Sanót és két korábbi csapattársát, Taiki Yamamotót, illetve Hayato Takeuchit azzal vádolják, hogy szexuálisan zaklattak egy 30 éves nőt Japánban. A jelentések szerint az incidens vasárnap éjszaka történt, amikor a japán Kashima Antlerstől szerződtetett védekező középpályás és két 20 éves társa egy tokiói szállodában tartózkodott két nővel. Az egyik nő állítólag csak a vacsorán volt jelen, majd távozott, ezt követően viszont a másik nővel akarata ellenére próbált szexelni a három futballista, akik végül elmenekültek a helyszínről. A sértett azonnal értesítette a rendőrséget, akik a szállodától néhány utcányira megtalálták és letartóztatták Sanót, illetve a másik két férfit.

Japan v Vietnam - AFC Asian Cup Qatar 2023
Botrányba keveredett a japán focista, egyelőre nem tud csatlakozni a Bundesliga-csapat keretéhez
Fotó: NurPhoto via AFP

Óriási bajban a válogatott focista, hat év börtönt is kaphat

A Bild beszámolója szerint Sano és Yamamoto is elismerte, a bűncselekményt, Takeucsi azonban végig tagadta a vádakat. Jelenleg mindhármukat a Honfuji Rendőrkapitányságon tartják őrizetben. A hírek szerint 

a japán válogatott focista négy, vagy legrosszabb esetben akár hat év börtönt is kaphat. A japán törvények szerint a csoportos erőszak drasztikusabb büntetést vonhat maga után.

A botrány kirobbanása után a Mainz a közösségi oldalán reagált a hírre, de információk hiányában egyelőre nem akarta kommentálni az ügyet. A Bild szerint a német élvonalbeli klub most a játékos ügyvédjén és menedzserén keresztül próbál információkhoz jutni, ám jelen állás szerint valószínűtlennek tűnik, hogy a 23 éves középpályás rövid időn belül csatlakozni fog a Mainz keretéhez.

A Mainz július elején a Kashima Antlerstől négy évre szerződtette Sanót, aki a klub harmadik japán játékosa Shinji Okazaki és Yoshinori Muto után. 

A japán futballban korábban is volt már hasonló eset. A francia Reims japán válogatott focistája, Junya Ito ellen is szexuális erőszak miatt folyt nyomozás, miután még 2022-ben próbált visszaélni azzal, hogy két nő többet ivott a kelleténél. A japán játékos ugyan elismerte, hogy együtt töltötte az estét két nővel a Japán-Peru felkészülési mérkőzést követően, de tagadta a vádakat, és beperelte a vádlóit, akiktől 200 millió japán jen (455 millió forint) kártérítést követelt.

Sano letartóztatása a Japán Labdarúgó Szövetség elnökéhez, Tsuneyasu Miyamotóhoz is eljutott, aki így kommentálta az esetet:

Nem ismerem a részleteket, de mint a futballvilág egyik szereplője borzalmasan elszomorít. A nemzet sportolóit újra meg kell tanítani a jó modorra"

 - mondta a japán futballelnök.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.