Vágólapra másolva!
Mint ismert, Dárdai Pál 18 éves fia, Dárdai Bence a Hertha BSC-től a Bundesligában szereplő VfL Wolfsburg együtteséhez igazolt. A fiatal játékost sokan féltették a váltástól, ennek ellenér már a felkészülés első napjaiban valósággal lenyűgözte Ralph Hasenhüttl vezetőedzőt.

A 18 éves támadó középpályás a másodosztályban ragadt Hertha BSC-nél lejáró szerződését kihasználva szerződött a Bundesligában szereplő Wolfsburghoz, ahol azonnal lenyűgözte új főnökeit, fiatal kora ellenére csodálják az érttségét és a testbeszédét.

Dárdai Bence, VfL Wolfsburg
Dárdai Bence, idén már a VfL Wolfsburgban bizonyíthat
Fotó: VfL Wolfsburg/Instagram

Dárdai Bence lenyűgözte a főnökeit a Wolfsburgnál 

"Lenyűgöző, hogy az ő korában máris milyen a fellépése: megvan a kellő testbeszéde. 

Meglátszik rajta, hogy játszott már néhány meccset. Nagyon érdekes játékosnak tűnik számunkra. Nagyon érdekesnek"

 – nyomatékosította elismerő szavait az osztrák Hasenhüttl, aki korábban (2016-18) Gulácsi Péter és Orbán Willi (valamint Kalmár Zsolt) trénere is volt Lipcsében, majd közel négy évig az angol Southampton szakvezetőjeként dolgozott, mielőtt márciusban Wolfsburgba szerződött - írja a Bors.

A hírek szerint a vezetőedző mellett a sportigazgatónak, Sebastian Schindzielorznak is az tűnt föl, mennyire érett a "kis Dárdai".

"Próbálom a legjobbamat nyújtani a felkészülés során. Aztán majd az edző eldönti, kapok-e játékperceket"

 -  mondta a német-magyar tehetség, aki hozzátette, ha arra van szükség, szívesen játszik az U19-ben is, mert egyszerűen szeret futballozni.

A tavaly U17-es Európa-bajnoki címet nyert, bátyjaihoz hasonlóan a korosztályos válogatottakban német színekben futballozó Dárdai Bence az előző szezonban apja irányításával dolgozott a Herthánál. Dárdai Pál elárulta róla, hogy a felnőttcsapat játékosai szinte maguk közé követelték akkor még csak 17 éves fiát. Apja szerint "120 ajánlata volt szerte a világból" - köztük sztárklubokkal, a Juventustól a Liverpoolig. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről