Vágólapra másolva!
A Copa América döntője után az argentin labdarúgó-válogatott játékosai rasszista dalt énekeltek a buszon, amelynek szövegével Kylian Mbappét és a francia válogatottat gúnyolták ki.

A Copa América döntőjében az argentin válogatott 1-0-ra nyert Kolumbia ellen. A meccs előtt óriási botrány robbant ki, a Miamiban érkező szurkolók lassú beléptetése miatt több mint 80 perces késéssel kezdődött a találkozó, majd a jeggyel nem rendelkező drukkerek ezrei próbálkoztak a bejutással a kapukon át. 27 embert, köztük a Kolumbiai Labdarúgó Szövetség elnökét is letartóztatták a mérkőzés után, maga a döntő pedig arról is emlékezetes maradt, hogy Lionel Messit le kellett cserélni a félidőben sérülés miatt.

Football: Copa America 2024 - Final: Argentina vs. Colombia
Lionel Messi megsérült a Copa América döntőjében, amit 1-0-ra megnyertek az argentinok
Fotó: AFP

A világbajnok Argentína 16. alkalommal nyerte meg a kontinenstornát, majd a döntő után is kitört egy botrány, ugyanis felkerült az internetre egy felvétel, amelyen az argentin játékosok Enzo Fernandez vezérletével a francia válogatotton és Kylian Mbappén gyúnyolódnak. 

Franciaországban játszanak, de Angolából származnak. Jól fognak futni, transznemű emberekkel alszanak. Nigériai anya, kameruni apa, de az útlevele szerint francia" - 

céloztak az utolsó mondattal a Real Madrid sztárigazolására, Mbappéra az argentinok.

Fernandez klubtársa, a Chelsea-ben futballozó francia Wesley Fofana a közösségi médiában a következő bejegyzést osztotta meg: "Ilyen a futball 2024-ben: gátlástalanul rasszista" - posztolta Fofana.

Ami Fernandezt illeti, később a közösségi oldalán elnézést kért a botrányos videóért, mondván elítéli a diszkrimináció minden formáját.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről