Vágólapra másolva!
Exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor. Az Európa-bajnokság kapcsán kettős érzések vannak benne, a 2026-os világbajnokságon már szeretné, ha ott lenne a magyar csapat, Marco Rossi iránt töretlen a bizalom, és Szoboszlai teljesítményéről is határozott véleménye van.

Az elnök úr a véget ért Eb kapcsán, amelyen a magyar válogatott nem jutott tovább a csoportjából, így fogalmazott:

A személyes érzéseimben csalódott vagyok, nagyon sajnálom, hogy így alakult... Ettől függetlenül, reálisan értékelve az eredményeket, látni kell, hogy a világranglistán két régóta jóval előttünk álló csapattól, Svájctól és Németországtól vereséget szenvedtünk, míg a mögöttünk álló Skóciát küzdelmes mérkőzésen legyőztük.

Mellette azt is hozzátette, hogy korábban sokszor győzött a nemzeti tizenegy a magyarnál magasabban rangsorolt ellenfelekkel szemben, igaz, azokon a meccseken minden összejött a csapatnak és mindenki egészségesen, jó formában futballozott. Ugyanakkor az elnök úr szerint azt sem szabad elfelejteni, hogy a mostani Eb-n többen is sérültek voltak, valamint néhány játékos meccshiánnyal érkezett a tornára. Csányi Sándor azt is hozzátette, hogy alázattal, keményen kell továbbra is dolgozni és akkor 40 év után kijuthat a válogatott a világbajnokságra, amelyet 2026-ban rendeznek.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Csoboth Kevin és a magyar csapat győzelme óriási örömet okozott a szurkolóknak
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

A torna lebonyolítása kapcsán elmondta, sok kritika érkezett ezzel kapcsolatban, amelyek egy részét érdemes megfontolni a jövőre nézve.

Huszonnégy csapatos lebonyolítás esetén elkerülhetetlen a legjobb négy harmadik helyezett rangsorolása, talán azt lehetne módosítani, hogy a tizenhatba jutottakat a csoportkör után kellene összesorsolni, ahol a csoportkörben szerzett pontok alapján lehetne a kiemelést meghatározni; ez a forma minden csapatot ösztönözne a teljes erőkifejtésre a legutolsó mérkőzésig.

- fogalmazta meg konkrét javaslatát az elnök. A VAR kapcsán pedig további fejlesztésekre van szükség, hiszen a videobírót is emberek kezelik, akik hibázhatnak.

Az interjú során természetesen Marco Rossi is szóba került, aki kapcsán az elnök úr elmondta, 2025 végéig szerződés köti a szövetséghez, így benne fel sem merült az Eb után az, hogy Rossi távozzon a csapat éléről. 

Az Eb során is többször találkoztam a csapattal és a stábbal, nem gondolom, hogy nagyobb probléma lenne a közösségben. Természetesen mindannyiukon érezhető volt a csalódottság, de jó volt hallani, hogy nem a hibák okozóját keresték, hanem a megoldást a hibák közös kijavítására.

- árult egy műhelytitkok Csányi Sándor ez ügyben.

Szoboszlai Dominik kisebb sérüléssel ment ki az Európa-bajnokságra, vele kapcsolatban az elnök úr elmondta, volt olyan mutató, amelyben az Eb összes játékosa közül az első tízben végzett. Azt sem szabad elfelejteni, hogy még mindig csak 23 éves, rendkívül tehetséges, szorgalmas labdarúgó, akinek az akarata és a hozzáállása sérülten is példaértékű volt. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.