Vágólapra másolva!
Bódi Ádám a debreceni labdarúgás ismert és elismert alakja, a válogatottat is megjárt focista háromszoros magyar bajnoknak mondhatja magát. A szerződése június végén lejárt a DVSC-vel, de ő a korábbi tárgyalások alapján arra számított, maradhat a csapatnál. Az új kontraktusa kapcsán aztán egy olyan botrány robbant ki, amire senki sem számított.

A 33 éves játékos július 18-án a debsport.com-nak adott interjújában rendkívül súlyos állításokat fogalmazott meg a nyár eleji szerződéshosszabbítása, esetleges átigazolása kapcsán: 

Ekkor már voltak megkeresések más kluboktól, a Loki ajánlata is ott volt az asztalomon, ám átolvasva a szerződéstervezetet – melyet méltatlannak találtam – azt éreztem, a DVSC-nél nem szeretnék, hogy maradjak. E miatt volt pár álmatlan éjszakám, bár csalódott voltam, családommal mégis úgy döntöttünk, elfogadjuk a DVSC ajánlatát, mert a klub, a város sokat jelent számomra, amit nehéz elengedni. A feketeleves ezután következett, amelyre egyáltalán nem számítottam. Azt követően, hogy e-mailben jeleztem, elfogadom és aláírom a szerződést, az ügynökömnek azt mondták: tiszteletből, illendőségből adtuk Ádámnak az ajánlatot, azért, amit a klubért tett, nem hittük, hogy el fogja fogadni. Ezután vissza is léptek a szerződés hosszabbítástól."

Ehhez még azt is hozzátette Bódi, hogy a tavasz folyamán háromszor is beszélt négyszemközt Ike Thierry Zaengel Elnök úrral, aki mindig megnyugtatta, ne aggódjon, rendben lesz a szerződése, hosszabbítanak vele.

Bódi nemzetközi kupameccseken is pályára lépett a DVSC színeiben. Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP.

A debreceineknél több mint 20 évet (ebben a junior évek is benne vannak) eltöltött focista egyébként végül július közepén a másodosztályú Kazincbarcikához igazolt, a DVSC pedig július 18-án hivatalos közleményben reagált korábbi játékosa állításaira. A debreceni közleményt változtatás nélkül közöljük:

"A DVSC Futball Zrt. vezetése ismételten megerősíti, hogy a saját nevelésű Bódi Ádámot a klub továbbra is egyik fontos, elismert játékosának tartja, akinek a Lokiért tett érdemei elvitathatatlanok.

 A Debreceni VSC a játékos fejlődéséhez hosszú éveken keresztül minden feltételt biztosított, a félresikerült fehérvári átigazolás után áldozatot hozva hazaigazolta Debrecenbe és azt követően is a klub történetének kiemelkedő játékosaként kezelte, többször szerződést hosszabbítva vele. 

Az interjúban elhangzottak Ádám saját véleményét tartalmazzák, amelyet annak ellenére tiszteletben tartunk, hogy  sajnálatos módon a valóságban történtekkel csak részben tartalmaznak átfedést.

Vezetőségünk újfent megköszöni Bódi Ádám a DVSC-ért tett szolgálatait, gratulál kiemelkedő NBI-es pályafutásához és további sok sikert kíván neki következő álláshelyén!

Egy hosszú, együtt töltött idő utáni elválás mindkét fél számára érzelmekkel teli és megterhelő, de  reményeink szerint fogunk még Ádámmal közösen a DVSC-t segítve együttműködni!

A DVSC Futball Zrt. menedzsmentje minden erejével azon dolgozik, hogy a lehető legerősebb kerettel vágjon neki az OTP Bank Liga 2024/2025-ös szezonjában és minél jobban ki tudja szolgálni szurkolóit mind a pályán, mind a pályán kívül.

Mivel az eredményes szerepléshez nagy szükségünk van a szurkolóink támogatására, ezért a témát lezártnak tekintjük és folytatjuk a felkészülést a következő idényre.

Hajrá, Debrecen! Hajrá, DVSC!"

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!