A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A közös Európa-bajnoki szurkolói vonulások eddigi mértékegysége minden bizonnyal a magyar drukkerek 2016-os marseille-i felvonulása volt, ami világszerte bekerült a hírekbe. Azonban könnyen lehet, hogy a szerdai angol-holland meccs után már a hollandokról fog szólni minden.

A magyar szurkolók feledhetetlen 2016-os marseille-i vonulását is elhomályosíthatja az, amire a hollandok készülnek a szerda esti (21 óra) angolok elleni dortmundi meccsük előtt.

A dortmundi rendőrség közlése szerint a holland határtól alig 100 kilométerre lévő német iparvárosba mintegy 75 ezer talpig narancssárgába öltözött drukkert várnak, akiknek feltett szándékuk, hogy minden idők legnagyobb szurkolói vonulását bemutatva masírozzanak el a Westfalenstadionig (avagy Signal Iduna Stadion, az Eb-n csak BVB  Aréna).

foci-Eb, holland szurkolók,
Lesz móka, kacagás és techno zene Dortmundban
Fotó: AFP 

Azt ugyan a menet szervezői nem tudták megmondani, hány vonulóra számítanak, de alsó hangon mintegy 40 ezer fővel számolnak, ami minden idők legnagyobb vonulása lenne. Az albánok 50 ezren voltak Dortmundban az olaszok ellen, de sokkal kevesebben vonultak, míg a németek egyik meccse előtt a hazaiak 25 ezer fővel vonultak fel.

A menet 16.30-kor indul Dortmund belvárosából, Kelppingstrasséról és 2,1 kilométeren át ugrál balról jobbra, amíg a legendás stadionhoz ér.

Kapcsolódó cikkek:

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.  

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!