Vágólapra másolva!
Az Eb-döntőbe jutott spanyol labdarúgó-válogatott 16 éves sztárja, Lamine Yamal elképesztően nagy góllal szerezte meg első találatát a németországi tornán, ami után a lelátón ülő édesanyja is könnyekben tört ki.

A francia válogatott mindössze 13 percig vezetett a németországi Európa-bajnokság Münchenben játszott keddi elődöntőjében, majd a félidő derekánál négy perc alatt fordított a spanyol csapat, amely így végül 2-1-re nyert és története során ötödik alkalommal jutott be a fináléba a kontinensviadalon. 

Euro 2024: Spain - France
Lamine Yamal szépségdíjas gólt lőtt a franciák elleni elődöntőben
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A spanyol válogatott egyenlítő gólja egészen szenzációsra sikerült. 

Az Eb-n eddig három gólpasszal jeleskedő Lamine Yamal mintegy 17 méterről csodálatos gólt lőtt. Ezzel egyébként a Barcelona tehetsége 16 évesen és 362 naposan az Eb-k történetének legfiatalabb gólszerzőjévé vált.

A lelátón nézte végig a meccset Yamal családja is, akik nem tudták kordában tartani az érzelmeiket. A közösségi médiában megjelent egy felvétel, amelyen a fiatal támadó nővére, Baraa, és az édesanyja, Sheila Ebana is elsírta magát a 17. születésnapját szombaton, éppen a döntő előtti napon ünneplő Yamal bődületesen nagy góljától.

Yamal klub béli csapattársa, Pedri a negyeddöntőben elszenvedett sérülése miatt nem állhatott Luis de la Fuente spanyol szövetségi kapitány rendelkezésre, így a kispadról nézte a franciák elleni meccset. 

Yamal csodagólját látva Pedri reakciója egészen beszédesre sikerült, ugyanis nem akarta elhinni, amit lát: tágra nyílt szemekkel az arcát fogta és hitetlenkedve nézet maga elé.

A mérkőzés után Yamal édesapja, Mounir az Instagramon büszkén üzent fiának, majd egy közös képet is megosztott.

Mint apa és mint szurkoló mondom, köszönöm neked, fiam"

 - írta a büszke apa.

A spanyol válogatott ellenfele a szerdai Anglia-Hollandia elődöntő továbbjutója lesz a vasárnapi, berlini fináléban.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.  

Mindent egy helyen az Eb-ről