Vágólapra másolva!
Eltűntként keresték a marokkói hatóságok az élvonalbeli Ittihad Riadi Tanger két labdarúgóját, közülük az egyiknek a holttestét találták meg.

A marokkói első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő IR (Ittihad Riadi) Tanger öt játékosa szombat este egy jachton és a vízben töltötte az idejét a marokkói északi részén található Tanger városának partjainál, amikor erős áramlatok elsodorták őket a tengeren. A csapat három focistáját a hatóságok már megtalálták a vízben úszva, két focista (Szalman Harraq és Abdellatif Akrif) azonban azóta eltűntként volt nyilvántartva – erősítette meg a hírt Anass Mrabet, a tangeri klub elnökhelyettese vasárnap a Reutersnek. A kimentett játékosok elmondták, hogy egyikükön sem volt mentőmellény, amikor leugrottak a kis jachtról a vízbe úszni, mielőtt felerősödtek az áramlatok.

IR Ittihad Riadi Tanger, marokkói focista, Abdellatif Akrif, Abdellatif Akhrif, eltűnt, meghalt, jacht
Az MWN információi szerint Abdellatif Akrifnak már csak a holttestét találták meg a tengeren
Fotó: x.com/medioclubID

Később az MWN arról számolt be, hogy 

az eset tragédiába fulladt, ugyanis hosszas keresés után vasárnap délután megtalálták a 24 éves középpályás, Abdellatif Akrif holttestét, 

aki már évek óta a felnőtt csapat tagja volt. A 18 éves Szalman Harraq-ot továbbra is keresik, a fiatal játékos idén készül bemutatkozni az Ittihad Riadi Tanger első számú együttesében.

Az IR Tanger 2015 óta szerepel a marokkói élvonalban, és a története eddigi egyetlen bajnoki címét a 2017-18-as szezonban nyerte. A csapat azonban az elmúlt években inkább a tabella alsó felében, a kiesés ellen küzdött: a legutóbbi idényben a 16 csapatos marokkói első osztályú bajnokság 12. helyén végzett a klub. A 2024-25-ös szezon augusztusban kezdődik meg a marokkói élvonalban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!