Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Nem akármilyen módszert találtak ki a pénteki, Spanyolország elleni Európa-bajnoki negyeddöntőre készülő német válogatottnál, hogy senki olyan ne hallja - már akire nem tartozik -, Julian Nagelsmann szövetségi kapitány milyen taktikai utasításokat ad a játékosoknak az edzésen. Benjámin, az elefánt című mese és a Modern Talking zenéje is felcsendült.

A németek a kémektől való félelem közepette kiadták a jelszót, senki ne akarjon benézni a színfalak mögé, miközben azt is megpróbálták megoldani, hogy a hallgatózás se jelentsen opciót az érdeklődők számára.

Euro 2024: Training national team, Julian Nagelsmann
Julian Nagelsmann nyugodtan dolgozhatott
Fotó: FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A németek Modern Talkingot bömböltetve tartották távol a kémeket

A Bild beszámolója szerint szigorú titoktartás mellett dolgoztatta meg a németek edzésén Julian Nagelsmann - aki a focisták barátnőit is kirúgta -  a játékosokat a spanyolok elleni sorsdöntő Eb-meccs előtt.

 Annak érdekében, hogy a titkos taktikákból semmi se szivárogjon ki a külvilágba, a német szövetség  szokatlan intézkedéseket vezetett be.

A nagy meccsek előtt gyakran előfordul, hogy a csapatok megfigyelőket küldenek az ellenfél edzésére, hogy minél jobban fel tudjanak készülni. Nagelsmann meccstervének részletei azonban semmi esetre sem juthattak el a spanyol csapathoz, így aki éppen a herzogenaurachi edzőpálya közelében járkált, az alig hitt a fülének.

A járókelőket azonnal biztonsági őrök kezdték elkövetni, akik hangos zenéket tettek be a mobiltelefonjukon. Ez történt a BILD-el is. Amikor a lap riporterei, Heiko Niedderer és Yannick Hüber szerda reggel belépett az edzőtáborhoz közeli tér nyilvános sétálóutcájába, két alkalmazott azonnal követte minden lépésüket – még irányváltáskor is. Közben olyan zenéket bömböltettek, mint a Dieter Bohlen alapította Modern Talking ikonikus számát, a „Cheri Cheri Ladyt”, vagy a német rajzfilmsorozat, a Benjamin Blümchen (Benjámin, az elefánt) dalát. A zenék állítólag elnyomták az edző utasításait.

A Bild riportereit is próbálták megzavarni 
Fotó: Bild

A DFB sztárjainak elszigeteltsége alapvetően nem újdonság: a két pálya körüli kerítéseket magas ponyvákkal fedték le, a biztonsági személyzet szigorúan őrzi az egész területet. A csapat védelme érdekében folyamatosan lovasrendőrök járőröznek a közutakon.

A Németország-Spanyolország negyeddöntőre pénteken 18 órakor kerül sor Stuttgartban. 

Íme, a Modern Talking ikonikus dala:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről