Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-válogatott történelmi sikerre, fennállása első Európa-bajnoki győzelmére készül Spanyolország ellen. Az angol szurkolók soha nem látott, őrületes ünneplést fognak csapni, amennyiben Gareth Southgate csapata megnyeri a berlini döntőt.

Története során az angol válogatott eddig egyetlen világversenyen tudott nyerni, a hazai rendezésű, 1966-os világbajnokságon. Az angolok azóta várnak az újabb nagy sikerre, amelyhez a 2021-es Eb-n már nagyon közel voltak, de három évvel ezelőtt végül büntetőpárbajban bukták el az Olaszország elleni finálét. 

Az angol szurkolók őrületes bulit fognak csapni, amennyiben nyer a válogatott, a hírek szerint a vendéglátóiparban mintegy 800 millió fontos nyereségre számítanak Angliában.

firo : 10.07.2024, Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Semifinal 1/2 Final, M50, Match 50, Netherlands - England
Az angol szurkolók minden idők egyik legnagyobb bulijára készülnek
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Becslések szerint csak vasárnap 120 millió font értékű alkoholt fogyasztanak majd el az országban, a kocsmák várhatóan tízmillió korsóval többet adnak el a szokásosnál. Nagy-Britannia legnagyobb szupermarkete, a Tesco azzal számol, hogy négymillió doboz vagy üveg sört és cidert, illetve további 1,2 millió alacsony alkoholtartalmú, vagy alkoholmentes italt fog értékesíteni. A Tescónál már abban is biztosak, hogy több mint egymillió pizzát és lepényt, közel 800 ezer csomag kolbászt, valamint 180 ezer hamburgert vásárolnak majd az emberek a nagy napon.

A vasárnap 21 órakor kezdődő berlini döntőben az első Eb-győzelmükre készülő angolokra az idei tornán százszázalékos és három végső sikerükkel csúcstartó spanyolok várnak majd.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.  

Mindent egy helyen az Eb-ről