Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapata lejátszotta az utolsó felkészülési meccsét hétfő délután Ausztriában. A Fradi már a szünetben kétgólos előnyben volt, ám az angol sztárcsapat a második félidőben előbb szépített, majd az utolsó pillanatban egyenlített, így 2-2-es döntetlen lett a vége.

A Ferencváros négy veretlen edzőmérkőzés után hétfő délután az angol élvonalban szereplő West Ham United elleni meccsel zárta az ausztriai edzőtábort. 

A Ferencváros holland vezetőedzőjének, Pascal Jansen a Varga – Makreckis, Cissé, Gustavo, Ramírez – Maiga, Abu Fani – Traoré, Owosu, Keinde – Pesics összeállításban küldte pályára csapatát,

míg a 2022/2023-as idényben Konferencia-liga-győztes angol csapat kezdőjében olyan sztárok kaptak helyet, mint az 57-szeres lengyel válogatott kapus, Lukasz Fábiaszki, a korábbi angol válogatott balhátvéd, Aaron Cresswell, vagy a Premier League legjobb szabadrúgáslövője, James Ward-Prowse és Mohammed Kudus, aki a londoniak második legértékesebb játékosa. 

Pascal Jansen, Julen Lopetegui
Pascal Jansen és Julen Lopetegui a Fradi-West Ham felkészülési meccs előtt
Fotó: fradi.hu

A ghánai válogatott támadónak 50 millió euróra taksálják a piaci értékét, vagyis egymaga közel annyit ér, mint a Fradi teljes kerete (58 millió euró). 

Meglepte a Fradi az angol sztárcsapatot 

Ennek ellenére Fradi-fölénnyel indult a meccs. Az első húsz perc komolyabb helyzet nélkül telt, majd a játékvezető a nagy hőség miatt ivószünetet rendelt el. Szinte rögtön a folytatás után megszerezte a Fradi a vezetést, miután Owusu megindult a bal szélen, egy szép csel után pedig éles szögből óriási gólt lőtt a hosszú felsőbe.

A gól után magára talált Jule Lopetegui csapata, de a szünetig a magyar bajnok szerzett újabb gólt. Makreckis ugatta ki Pesicset, aki közelről a kimozduló kapus mellett lőtt a kapuba, ezzel növelve kétgólosra a Fradi előnyét.

A Fradi meglepte az angol sztárcsapatot, de a győzelem az utolsó pillanatban elmaradt
Fotó: fradi.hu

Az utolsó pillanatban maradt el a szenzáció

A szünetben Pascal Jansen nem cserélt, a túloldalon viszont szinte a teljes csapat kicserélődött, a kilenc becserélt között többek között a korábbi olasz válogatott Emerson, az egykori Liverpool játékos, Danny Ings, vagy a BL-győztes Kurt Zouma is pályára lépett.

A fordulás után a londoni együttes átvette az irányítást és a háromszoros angol válogatott Ings szabadrúgásgóljával már a 48. percben szépített.

Pascal Jansen az utolsó fél órára hármas cserével igyekezett frissíteni csapatán, az új szerzemények közül Philippe Rommens és Kady Borges is beállt. Utóbbi néhány perc után remekül ugratta ki Tosin Kehindét, ám nem tudta növelni előnyét a Ferencváros. A hajrában a 19 éves Gruber Zsombor is beállt a Fradiban, a fiatal támadó pedig rögtön a beállása után gólt lőhetett volna, de éles szögből a kapufát találta el. Az utolsó pillanatban aztán kiegyenlített a West Ham a 47-szeres marokkói válogatott Nayef Aguerd góljával, így végül 2-2-es döntetlennel ért véget a Fradi utolsó felkészülési meccse az ausztriai edzőtáborban.

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről