Vágólapra másolva!
Kétes játékvezetői döntések is kellett ahhoz, hogy Anglia döntőbe jusson Hollandia ellen a labdarúgó Európa-bajnokságon, ami után a hollandok legendás futballistája, Rafael van der Vaart élesen bírálta Gareth Southgate csapatát és a játékvezetői döntéseket.

Hollandia 7 perc után megszerezte a vezetést az Anglia elleni Eb-elődöntőben, ám alig pár perccel később egyenlíteni tudott az angol válogatott, amely aztán a 91. percben meg is nyerte a mérkőzést. Harry Kane egy tizenegyesből egyenlített, így holtversenyben a németországi Európa-bajnokság góllövőlistájának élére állt, ám a büntetőhöz kellett egy erősen vitatható ítélet Felix Zwayer játékvezető részéről. Bukayo Saka lövését blokkolták a holland védők, a lepattanó labdát Kane bombázta fölé, ám a lövésénél Denzel Dumfries belerúgott az angol focista lábába. A német bíró nem ítélt tizenegyest, de videózás után mégis befújta a büntetőt, amelyet a sértett értékesített. 

Euro 2024: Netherlands - England
A csereként beállt Watkins döntötte el a meccset az angolok javára a 91. percben
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A holland legendák az angolokat és a bírót szidják

A meccsen szakértőként tevékenykedő egykori holland labdarúgó, Rafael van der Vaart szerint nem ért büntetőt az eset, a meccs után pedig nem is fogta vissza magát és komoly kritikát fogalmazott meg az angol csapattal szemben.

Micsoda sz.r csapat. Top játékosaik vannak, de nem is akartak játszani. Bár mi sem csináltunk túl sokat a pályán, volt néhány lehetőségünk, de sokkal több is lehetett volna”

 – idézte a vi.nl a 109-szeres egykori holland középpályást.

A stúdióban ülő másik holland klasszis, Pierre van Hooijdonk a játékvezetőt és a VAR-t bírálta, de nem csak a megítélt tizenegyes miatt, ugyanis szerinte a meccsen több kétes szituációban is rosszul döntött Felix Zwayer.

"Szörnyű. A második félidőben is voltak vitatható esetek, például Gakpo párharcánál, amit aztán lefújtak. Ezek a pillanatok meghatározóak voltak ezen a meccsen" – mondta Van Hooijdonk, aki hozzátette, a szünet után sokkal kiegyenlítettebb lett a játék, így nem érdemelt vereséget a holland csapat. 

"Rendkívül szomorú ilyen gólt kapni az utolsó pillanatban" – mondta.

A vasárnapi Eb-döntőben az angol válogatott Spanyolország ellen lép pályára.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.  

Mindent egy helyen az Eb-ről