Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Július 3-án jelentette be a Ferencvárosi TC, hogy új mezszponzort köszönthetnek a SUPERZ. Budapest vállalat képében. Az együttműködés mögött ott találhatjuk az alapító tulajdonost, Szerencsés Szabolcsot is, akit ezúttal nemcsak az üzleti elfoglaltságairól kérdeztünk.

Amikor először hívtam telefonon, éppen a gyermekeivel volt, így megegyeztünk abban, hogy kicsit később újra jelentkezem. Mi volt a közös program és hol vannak a gyerekek most?

Őszinte leszek a magánéletemmel kapcsolatban próbálok minél kevesebb információt megosztani, már azt is sajnálom, hogy nyolc évvel ezelőtt belementem vallási részletekbe és a magánéletem részleteibe. Szóval azt a döntést hoztam, sem az újságírókkal, sem a saját közösségi oldalaimon nem osztok meg magánjellegű dolgot. 

Szeretném a családomat ezekből kihagyni, nem akarom, hogy a gyerekeim életét az én üzleti dolgaim ily módon befolyásolják, emiatt másképp nézzenek rájuk az iskolában, vagy bármilyen megkülönböztetés érje őket. Majd ha felnőnek, akkor eldöntik, szeretnének-e az én üzleti érdekeltségeimmel foglalkozni, addig az én dolgom, hogy édesapjukként vigyázzak így is rájuk. 

Egy vállalat alapító tulajdonosaként mennyire nehéz összeegyeztetni a céges ügyek intézését és a magánéletet?

Nem tudok tökéletes receptet mondani arra, milyen a tökéletes time management. Főleg egy olyan embernél, mint én, aki elég nagy célokat tűz ki maga elé, és így a napjai garantáltan sokszor káoszba fulladnak. Itt a legnagyobb kérdés, tudod-e menedzselni a káoszt, a nehéz napokon is tudsz-e mosolyogva dolgozni, kezelni a stressz, az alváshiányt és mindeközben felelősségteljes döntéseket tudsz-e hozni.

Úgy érzem, jól veszem ezeket az akadályokat és a továbbiakban is az a célom, hogy ne adjam fel az álmaimat és mellette teljes értékű családapaként is funkcionáljak.

Kicsit kanyarodjunk vissza a labdarúgásra. A hivatalos bejelentés során sok minden elhangzott, azonban az nem, mikor lett a vére zöld-fehér?

A vérem mindig is piros-fehér-zöld volt, az, hogy alapvetően a Ferencvárost preferálom, a gimnáziumi éveimre nyúlik vissza, ott mindenki a Fradinak drukkolt, és engem is beszippantott ez a közeg. Az más kérdés, hogy az elmúlt tíz év vállalkozói létéből érdekes módon mindig a kilencedik kerületben volt a raktáram, plusz a parfümgyár is ott van, nomen est omen az Illatos úton. Plusz, ami nagyon fontos és amit a közleményben is elmondtunk, a legjobb a legjobbat akarta támogatni, ezért választottuk a Fradit. 

Gyakran jár ki meccsekre?

Gimnazista koromban rendkívül aktívan követtem a válogatott futballt és hazai bajnokság eseményeit is. A jelenlegi életvitelem nem teszi lehetővé sem a focimeccsek, sem a küzdősport gálák gyakori látogatását. Szerencsére van olyan kollégám a cégben, aki egyetlen egy meccset sem hagy ki, így elég hamar képbe kerülök arról, mi történt a pályán.

család
Szerencsés Szabolcsnak sűrűek a napjai, de mindig tudja, mi történt a pályán.
Fotó: Csudai Sándor / Origo

Mivel kapcsolódik ki a szabadidejében?

Kifejezetten szeretem a küzdősportokat és a focit is, ebből van céges futball is, amit nagyon szeretünk, összehozza az embereket, közös célokat, élményeket és motivációt jelent egyszerre. Ezért is fontos, és mindig elmondom, hogy mi ezzel a szponzorációval elsősorban a magyar sportot, a magyar sikereket támogatjuk.

A küzdősportra visszatérve, honnan ismeri a UFC egyik kiváló harcosát, Khamzat Chimaevet?

2017-ben Törökországban éltem és üzleteltem, mellette pedig eljártam kevert harcművészetet (MMA) tanulni hobbiszinten a Last Round nevű klubba. Itt nagyon sok csecsen, üzbég, török és dagesztáni MMA-s gyakorolt, az edzőnk például egy korábbi UFC-harcos volt, rajta, illetve Peszlen Ferencen keresztül ismertem meg Chimaevet. Peszlen Ferenc egyébként örömmel támogatta Khamzattal való közös munkánkat, ő többek között Borics Ádám edzője is.

Végül, de nem utolsó sorban, amikor beszélünk, még előttünk vannak a negyeddöntők az Európa-bajnokságon. Melyik csapatnak szurkol és mit gondol, ki nyerheti meg a tornát?

Annak ellenére, hogy a portugálok nem a legerősebb meccseiket vívják, Cristiano Ronaldo attitűdje rendkívül közel áll hozzám, így nekik szurkolok. Mellettük nagyon szimpatikus a törökök energiája és az, hogy ennyire küzdenek, ők is közel állnak hozzám, mivel rengeteg időt töltöttem Törökországban és sok barátom él ott. Ennek a két csapatnak drukkolok, de nem látok rá sok esélyt, hogy elviszik az aranyat.

A végső győzelem kapcsán odaérhetnek a spanyolok, a franciák vagy talán a legnagyobb eséllyel a hazai pályán játszó németek. 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről