A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNValter Attila
16:32KerékpározásVerseny
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:35AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Remekül kezdte a 2024/2025-ös idényt a Ferencváros labdarúgócsapata, amely kedden 5-0-ra legyőzte a walesi bajnok The New Saints együttesét a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén. E találkozó után nyilatkozott a Magyar Nemzetnek az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál, aki több más mellett beszélt a párharcról, az idény céljairól és az új vezetőedzőről is.

Még nincs továbbjutás. Ahogy Pascal is elmondta, ez még csak az első felvonás volt, vár ránk egy második is idegenben, műfüvön. Óriási az előnyünk, természetes, hogy ezt a fórt meg is kell tartani, de ne feledjük, néhány évvel korábban a The New Saints négyet rúgott a Viktoria Plzennek hazai pályán. A lényeg, hogy nincs még letudva ez a kör. Szépen kezdtünk, mondhatni berúgtuk az ajtót, de nagyon készülünk a következő mérkőzésre is. Azt is szeretnénk megnyerni, nem mindegy a pontok szempontjából sem, hogy hogyan zárjuk ezt a fordulót

 – jelentette ki Orosz Pál, aki a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt a szezon céljairól is.

JANSEN, Pascal
Pascal Jansen és a Fradi célja is a BL-csoportkör
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Nekünk minden idény elején az a kimondott célunk, hogy BL-csoportkörbe kerüljünk.

 Borzalmasan nehéz, sok dolognak össze kell állnia hozzá, az sem baj, ha a sorsolásnál az embernek egy kicsit szerencséje van. Már egy BL-rájátszásban nagyon nagy vonatok jönnek szembe, de ha ott ki is kapunk, az Európa-liga csoportkörébe kerülünk át. Ez a szcenárió financiálisan is jó konstrukció. Még egyszer kiemelném, mindezek mellett a cél a BL-csoportkör" – mondta a sportvezető, aki arról is beszélt, miért Pascal Jansent választotta ki a vezetőedzői pozícióra a 2019 óta minden idényben valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe jutott Fradi. 

Nem az eredményt néztük, hanem azt mondtuk, hogy olyan edzőt szeretnénk, aki picit más, mint akik korábban dolgoztak nálunk.

Pascal egy fiatalkori sérülés után azt mondta, hogy ő mindenféleképpen edző szeretne lenni, tudatosan készült erre a pályára. Szimpatikus volt, amikor először találkoztunk vele Kubatov Gábor elnök úrral és Hajnal Tamással együtt. Pascallal nagyon jó szakmai beszélgetésünk volt, ahogy mondani szokták, egyből megvolt a kémia is közöttünk, egymásra találtunk. Neki is szimpatikus volt az a filozófia, amit a Ferencváros képvisel, számára is szakmai kihívást jelent az, hogy megpróbáljon minél tovább eljutni nemzetközi szinten a Ferencvárossal. Neki is az a célja, hogy Bajnokok Ligája csoportkörbe kerüljünk.

A teljes beszélgetést – amelyben Orosz Pál beszélt a következő lehetséges ellenfélről, a Midtjyllandról és sportdiplomáciai feladatairól is – a Magyar Nemzet oldalán olvashatja.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!