Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Lionel Messi combsérülése még nem jött rendbe teljesen, így könnyen lehet, hogy a nyolcszoros aranylabdás argentin támadónak ki kell hagynia a Copa América negyeddöntőjét.

Az argentin válogatott két győzelemmel kezdte a Copa Américát, a világbajnoki címvédő 2-0-ra nyert Kanada ellen, majd 1-0-ra verte Chilét, ezzel pedig két forduló alatt kiharcolta a negyeddöntős szereplést. Azonban aggodalomra ad okot, hogy a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi sérüléssel bajlódik. A 37 éves sztár mindkét mérkőzést végigjátszotta, az elsőn gólpasszt is adott, de már a chileiek elleni találkozón is gondjai voltak a jobb combjával.

Football: Copa America 2024 - 1st round day 2: Group A Chile v Argentina
Lionel Messi combsérüléssel bajlódik
Fotó: AFP/Eduardo Munoz

Messi sérülésének tényét az argentin szövetség is bejelentette, az Inter Miami sztárja az utolsó csoportmeccsen, a Peru elleni találkozón nem is játszott, miközben 2019 óta minden világversenyen végigjátszotta az argentinok összes mérkőzését.

Péntek éjjel, magyar idő szerint hajnali 3-kor az argentin válogatott Ecuador csapatával találkozik a Copa América első negyeddöntőjében, és könnyen lehet, hogy a nyolcszoros aranylabdás támadó nem lesz ott az argentin kezdőben. A 37 éves támadó kedden kapcsolódott be az edzésekbe, de az állapota továbbra is bizonytalan, ennek ellenére szeretne játszani. 

Várunk még egy kicsit. Van még egy edzésünk, jobb lenne, ha több időnk lenne az értékelésére. A látottak alapján döntünk majd. 

Még nem beszéltem Leóval a helyzetéről. Annyit edz, amennyit csak tud, ez után tudunk majd döntést hozni” – mondta Messi játékáról Lionel Scaloni, az argentin válogatott szövetségi kapitánya.

Chile v Argentina - CONMEBOL Copa America USA 2024
Messi kihagyhatja a Copa América negyeddöntőjét
Fotó: Getty Images via AFP/Rob Carr

„A dolgok megváltoznak, amikor Leo nem játszik. Ez a valóság. Ezt mindenki tudja. Mindent megteszünk azért, hogy játsszon. Ha nem játszhat, meg fogjuk találni a legjobb megoldást a csapat számára. Meccsről meccsre kell haladnunk, és az ellenfélhez is kell igazodnunk” – tette hozzá a címvédő argentinok kapitánya. 

Az argentin válogatott remekel a Copa Américán. Mindhárom csoportmeccsét megnyerte, ráadásul még gólt sem kapott a tornán, így minden esélye megvan a címvédésre. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.
 

Mindent egy helyen az Eb-ről