Vágólapra másolva!
A tavalyi évhez hasonlóan idén is négy kvalifikációs állomás után került megrendezésre a Vegas.hu Minifutball Magyar Kupa nyolcas döntője! A csepeli Halászi Focisuli pályáján két négyfős csoportból indultak a felek és már a csoportmérkőzések során izgalmas, olykor parázs összecsapásokat láthattak a nézők. A Magyar Kupát végül a Szilasi és Barátai hódította el.

A legjobb négy közé a címvédő Airnergy FC, a budapesti Szilasi és Barátai, az Extraliga ezüstérmese a The Private Rooftop és a nagyhegyesi Z-Elektro Solar jutott, döntés azonban egyik mérkőzésen sem született a rendes játékidőben.

Minifoci, Magyar Kupa
Hatalmas küzdelmek voltak a Magyar Kupa nyolcas döntőjében 
Fotó: OMFSZ / Vaszkó Viktor

Az első elődöntőben a nagyhegyesiek játszottak egy közönségszórakoztató 2-2-t a címvédővel, a szétlövést aztán az esélyesebb budapesti csapat nyerte 3-1-re. A szezon során oly sokszor összecsapott már egymással a The Private Rooftop és a Szilasi és Barátai. Most gól nem született, az idegek harcát pedig ’szilasiék’ bírták jobban és készülhettek a 2024-es Vegas.hu Minifutball Magyar Kupa döntőjére.

A gólgazdag bronzmeccsen 3-2-re a budapesti csapat nyert. A döntőben végig szoros volt a találkozó, 1-1 után nem sokkal a vége előtt egy bedobás után megszerezte a vezetést a Szilasi, melyet meg is tartott a mérkőzés végéig.

2024-ben tehát Szilasi és Barátai nyerte a Vegas.hu Magyar Kupát, így kupagyőztesként indulhat Bulgáriába a szeptember 18.-22. között megrendezésre kerülő EMF Euro Cup-on!

Minfoci, Magyar Kupa
A Szilasi és Barátai nyerte a Magyar Kupát
Fotó: OMFSZ / Vaszkó Viktor

„Gratulálok a csapatoknak és köszönöm az idei szezonba beletett munkát! Ugyan a Szabadföld Amatőr Kupa döntő még hátravan, összességében elmondható, egy igen hosszú és fárasztó szezonon vagyunk túl, nagyos sok szép eredménnyel és rengeteg tapasztalattal. Úgy gondolom jövőre mindezekből táplálkozva még sikeresebb lehet a minifutball Magyarországon!” - - mondta Pinkóczi Tibor, a Minifutball Szövetség alelnöke.

A 2024-es Vegas.hu Minifutball Magyar Kupa végeredménye:

Szilasi és Barátai (Budapest)

Airnergy FC (Budapest)

Ther Private Rooftop (Budapest)

Z-Elektro Solar (Nagyhegyes)

A 2024-es Vegas.hu Minifutball Magyar Kupa különdíjasai:

A torna játékosa: Sztojka Márk (Airnergy FC)

A torna kapusa: Mészáros Dániel (Szilasi és Barátai)

Gólkirály: Besnyő Dániel (The Private Rooftop)

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!