Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatottat 2018 óta irányító szakember és az MLSZ pontot tettek a találgatások végére, továbbra is Marco Rossi lesz a nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya. Mindez pedig azt jelenti, hogy az olasz-magyar mester októberben egy újabb fontos mérföldkőhöz érkezik a csapat kispadján.

Nemcsak a hazai, hanem az egyetemes labdarúgásban sem szükséges senkinek sem bemutatni a Sebes Gusztáv által irányított Aranycsapatot, melyben olyan legendás focisták szállították futószalagon a győzelmeket, mint Puskás Ferenc, Kocsis Sándor, Grosics Gyula vagy Hidegkuti Nándor. Ez volt az a rettegett nemzeti tizenegy, amely elvette az angol válogatott veretlenségét hazai pályán, és amely egy máig rengeteg vitát szülő világbajnoki döntőben ezüstérmet szerzett. 

A csapat mestere Sebes Gusztáv volt, akinek 69 hivatalos mérkőzés fűződik a nevéhez a kispadon a magyarfutball elemzése szerint. Marco Rossi jelenleg 66-nál jár, és az őszi Nemzetek Ligája sorozatban október 14.-én, Bosznia-Hercegovina ellen a 70. hivatalos meccsen irányíthatja a piros-fehér-zöld együttest, azaz azon a napon megelőzi a mérkőzések számában a nagy elődöt. 

Nem mellesleg ezzel a magyar szövetségi kapitányok örök rangsorában a második helyre kerül. Az első helyezett Baróti Lajos összesen 117 alkalommal irányította a válogatottat, az ő rekordja egyelőre nincs veszélyben, de egy sikeres Nemzetek Ligája, majd világbajnoki selejtezős meneteléssel könnyen elképzelhető, hogy belátható időn belül Marco Rossi egyedüli csúcstartó lesz. 

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről