Vágólapra másolva!
Miután a francia labdarúgó-válogatott kiesett az Eb-elődöntőben, Kylian Mbappé önkritikusan elismerte, hogy nem tettek eleget a németországi kontinenstornán.

A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a francia csapatot a németországi Európa-bajnokság Münchenben játszott keddi elődöntőjében, így a vb-ezüstérmes francia csapat a legjobb négy között búcsúzott. 

Euro 2024: Spain - France
Mbappé nem, csak a spanyolok sztárja, lamine Yamal tündökölt az elődöntőben
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Az Európa-bajnokság előtt sokan gondolták úgy, hogy Kylian Mbappé lehet a torna gólkirálya, hiszen a 2022-es, katari vb-n is ő szerezte a legtöbb gólt, míg a selejtezőben kilenc góllal a harmadik legeredményesebb játékos volt belga Romelu Lukaku és a portugál válogatott 39 éves sztárja, Cristiano Ronaldo mögött. A torna előtt a PSG-től a Real Madridhoz igazolt támadó azonban mindössze egyszer talált be az Eb-n öt meccs alatt, akkor is tizenegyesből. Persze nem csak Mbappénak, gyakorlatilag a teljes francia csapatnak nem ment jól a tornán, amit jól mutat, hogy mindössze négy gólt szereztek – két öngól és Mbappé tizenegyese után a spanyolok elleni elődöntőben szerezték meg első, s egyben egyetlen akciógóljukat. A kiesés után Mbappé letörten, de önkritikusan értékelt.

Nem tudom, hogy sok hiányzott-e, de annyi biztosan, hogy ne jussunk be a döntőbe. A spanyolok jobban játszottak nálunk, megérdemelten vannak ott a fináléban, mi pedig hazamegyünk, mert nem tettünk eleget a döntőbe jutásért"

 – idézi a francia a L'Équipe Mbappé csalódott nyilatkozatát. 

Euro 2024: Spain - France
Mbappé az elődöntőben már maszk nélkül játszott
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A franciák legértékesebb játékosa arról is beszélt, mit mondott Didier Deschamps nekik a lefújás után.

"Azt mondta, nem szabad magunkba roskadni, emelt fővel kell távoznunk. A futballban előfordul az ilyesmi, néha nyersz, néha veszítesz. 

Az volt a célom, hogy Európa-bajnok legyek, és mindezt jó játékkal értjük el. Egyik sem sikerült. Ez csalódás.

 Most elmegyek nyaralni, kipihenem magam, azt hiszem jót fog tenni, aztán felfrissülve visszatérek és készülök az új kihívásokra" - mondta Mbappé.

Mbappé az osztrákok elleni nyitókörben orrtörést szenvedett, ami miatt kénytelen volt maszkban játszani, ám sokat panaszkodott amiatt, hogy kényelmetlen benne játszani. A spanyolok elleni elődöntőben már nem is viselte, annyira elege lett belőle.

"Nem láttam jól benne. Beszéltem az orvossal, hogy engedélyezi-e, hogy játsszak nélküle. Azt mondta, hogy ezt a döntést nekem kell meghozni, szóval úgy döntöttem leveszem, és nem bántam meg" – felelte a 25 éves csatár.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.  

Mindent egy helyen az Eb-ről