Vágólapra másolva!
A német sajtó súlyos vádakkal állt elő, miszerint az Európa-bajnokságon résztvevő albán labdarúgó-válogatott egyik alkalmazottja megerőszakolt egy 18 éves nőt a csapat németországi szállodájában.

A német Bild beszámolója szerint az albán válogatott meg nem nevezett, 26 éves alkalmazottja június 23-án – egy nappal a spanyolok elleni csoportmeccs előtt – megerőszakolta a kameni szálloda egyik női alkalmazottját. A 18 éves nő a rendőrségnek elmondta, hogy a támadója a szálloda konyhájában először megcsókolta, majd szexuálisan bántalmazta.

firo : 24.06.2024, Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Group Stage, M27, Match 27, Albania - Spain
Az albán fociválogatott egyik tagja szexuálisan bántalmazott egy nőt az Eb alatt
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A német lap információi szerint a nő az eset után azonnal hívta a rendőrséget, a dortmundi ügyészség pedig vizsgálatot indított az ügyben. A német törvények szerint két év börtönbüntetést is járhat a szexuális erőszaktevőknek. Az ügyészség szóvivője ugyanakkor elmondta, gyanúsított hiányában nem nyújtottak be elfogatóparancsot, viszont az biztosra vehető, hogy a feltételezett elkövető nem futballista és nem is edző.

A történtek ellenére a stábtag hazautazhatott az albán válogatottal, de felfüggesztették, amíg tart a nyomozás.

Az albán válogatott a csoportmérkőzések első körében az Eb-k történetének leggyorsabb góljával sokkolták Olaszországot, de végül 2-1-re kikaptak, majd bravúros döntetlent ért el a vb-bronzérmes Horvátországgal szemben, de a továbbjutáshoz nem volt elegendő, mivel az utolsó fordulóban 1-0-s vereséget szenvedett a spanyol válogatott B csapatától, így kiesett.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.  

Mindent egy helyen az Eb-ről