Vágólapra másolva!
A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében. Az angolok 2-1 arányban maradtak alul Spanyolországgal szemben.

A legnagyobb brit közvélemény-kutató intézet, a YouGov hétfő este ismertetett, 3393 brit választópolgár bevonásával elvégzett reprezentatív felmérése kimutatta, hogy 

országos átlagban 14 százalék nyugtázta elégedetten Anglia vereségét, ezen belül 8 százalék kifejezetten örült az eredménynek.

Az átlagon belül a legnagyobb egyedi csoportot azok alkotják, akik úgy nyilatkoztak, hogy egyáltalán nem érdekli őket az angolok veresége: a YouGov-felmérés résztvevőinek 48 százaléka mondta azt, hogy hidegen hagyja a döntő kimenetele.

Scotland v Hungary - EURO 2024
Az Eb-n csupán egyetlen pontot szerző skót drukkereknek a döntő után végre volt minek örülniük
Fotó: Anadolu via AFP

Országosan a válaszadók 24 százaléka meglehetősen, 10 százalékuk nagyon szomorúan vette tudomásul, hogy Anglia kikapott a spanyoloktól.

A megkérdezett angolok 37 százalékának rontotta el a hangulatát a spanyolok győzelme; közülük 11 százalék mondta azt, hogy nagyon elszomorodott a meccs lefújása után.

Angliában ugyanakkor az országos átlagnál is magasabb, 49 százalék azoknak az aránya, akik számára közömbös a döntő eredménye.  

Skóciában viszont 29 százalék igencsak, 11 százalék nagyon örül Anglia vereségének, és 

mindössze 9, illetve 3 százalék azoknak a skótoknak az aránya, akik valamennyire vagy nagyon bánatosan nyugtázták a berlini Eb-döntő eredményét.

A skóciai válaszadók 46 százaléka mondta azt, hogy nem érdekli különösebben az angolok veresége.

A walesiek 20 százaléka nagyon, további 9 százalékuk meglehetősen örült annak, hogy az angol válogatott alulmaradt a döntőben, 17 százalékuk szomorúan nyugtázta Anglia vereségét, 49 százalékukat ugyanakkor nemigen érdekelte a döntő eredménye a YouGov hétfői felmérése szerint.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről