A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójának vasárnapi játéknapján az Újpest 2-1-re kikapott a Puskás Akadémiától a Szusza Ferenc Stadionban. A felcsútiakhoz hasonlóan a Konferencia-ligában szereplő Paks és a Fehérvár is döntetlennel kezdte az NB I új idényét.

A játéknap rangadóján a Puskás Akadémia a nyáron alaposan megerősödő Újpest otthonába látogatott. A tavaly még a Fehérvárt irányító Bartosz Grzelak ezen a találkozón mutatkozott be az Újpest edzőjeként tétmérkőzésen. A hazai játékosokban érezhetően égett a bizonyítási vágy, ugyanis sokkal jobban kezdték a meccset, sőt a félidő derekánál közel voltak ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést, de Ljujucs fejese a lécen csattant.

A második félidőre alaposan bekezdtek a csapatok, előbb Piscitelli, majd a túl oldalon Pécsi Ármin mutatott be óriási bravúrt, aztán az 55. percben Colley szerzett vezetést közelről a Puskásnak egy szabadrúgás után. 

Szinte azonnal jött az Újpest válasza, miután Gergényi kiugratta Ljujicsot, aki jobbal átvette, bal lábbal pedig hatalmas erővel zúdította a labdát a jobb felsőbe. Azonban sokáig nem örülhettek a hazaiak, mert Colley duplájává a Puskás visszavette a vezetést. A három találat mindössze öt perc leforgása alatt esett. 

A hajrában nagy rohamokat vezetett az Újpest az egyenlítésért, Csoboth Kevin kétszer is közel járt a gólhoz, de előbb nem sokkal kapu mellé lőtt, majd a Puskás kapusa védett. Az Újpestnek még a 94. percben is megvolt a lehetősége a második gólra, de a Fiorentinától idén nyáron szerződtetett Dénes Adrián veszélyes szabadrúgása nem sokkal elkerülte  vendégek kapuját.

Bartosz Grzelak így vereséggel mutatkozott be az átalakult lila-fehér klub kispadján.

Fordulatos meccsen osztozott a ponton a Paks és a Diósgyőr

A Magyar Kupa-címvédő Paksi FC a Diósgyőrhöz látogatott. A nagy meleg ellenére jó iramban zajlott a mérkőzés, bár eleinte csak a mezőnyjáték volt lüktető, a kapuk nem forogtak veszélyben. A kiegyenlített játékot aztán enyhe paksi fölény váltotta fel. 

Bár érett a paksi gól, ehhez képest meglepetésre a DVTK került előnybe, ugyanis a ritka ellentámadások egyikét a montenegrói Marko Rakonjac lövéssel fejezett be, és 19 méterről bombázott a kapura, a labda pedig a kapufáról pattant be.

A fordulás után Bognár György csapata rögtön egyenlített a csereként beállt Böde Dániel találatával - a 37 éves támadó mindössze egy perccel a pályára lépése után talált be.

A 78. percben Szatmári kezéhez ért a labda a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető a VAR-vizsgálat után tizenegyest ítélt a Paksnak, Windecker József pedig magabiztosan értékesítette, ezzel megfordítva az állást. Amikor már úgy tűnt, a Paks elviszi Miskolcról a három pontot, akkor a 86. percben egy szöglet után Edomwonyi egyenlített, ezzel beállította a 2-2-es végeredményt.

Nem bírt a Kecskeméttel a Fehérvár

A Kecskemére utazott a Konferencia-liga selejtezőjében is szereplő Fehérvár, s ugyan Pető Tamás együttese valamivel veszélyesebben futballozott az első játékrészben, gólt egyik félnek sem sikerült szereznie a szünetig. A fordulás után még nagyobb intenzitással játszott a Fehérvár, amely többet birtokolta a labdát és a gólhoz is közelebb állt. 

Huszti András, Fehérvár FC
Huszti Andrást kiállították, a Fehérvár gól nélküli döntetlennel kezdett Kecskeméten
Fotó: MTI/Bús Csaba

A félidő derekán úgy tűnt meg is szerzi a vezetést a vendég együttes, de Gradisar találatát les miatt érvénytelenítették. Az utolsó percekre ráadásul Huszti András kiállítása miatt emberhátrányba került a Fehérvár, amely végül egy pontot elvitt Kecskemétről.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Újpest FC-Puskás Akadémia FC 1-2 (0-0)
Diósgyőri VTK-Paksi FC 2-2 (1-0)
Kecskeméti TE-Fehérvár FC 0-0

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!