Vágólapra másolva!
Luke Shaw, az Európa-bajnokság szerda esti elődöntőjére készülő angol labdarúgó-válogatott védője elárulta, hogy üzenetet kapott a Manchester United holland vezetőedzőjétől, Erik ten Hagtól a Hollandia elleni mérkőzés előtt.

A halovány teljesítménye miatt sokat kritizált angol fociválogatott szerdán Hollandia ellen lép pályára a németországi labdarúgó Európa-bajnokság dortmundi elődöntőjében. A legutóbb ezüstérmes szigetországiak Szerbia 1-0-s legyőzésével kezdték az Eb-t, azóta viszont négy döntetlent értek el a rendes játékidőben. 

firo : 06.07.2024, Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Quarterfinals, 1/4 Finals, M48, Match 48, ENG, England - SUI, Switzerland
Luke Shaw eddig mindössze egyetlen meccsen játszott a németországi Európa-bajnokságon
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A meccs előtti sajtótájékoztatón a Manchester United balhátvédje, Luke Shaw nyilatkozott a médiának, ahol többet között az előző szezonban FA-kupát nyerő klubcsapata holland edzőjéről is beszélt, aki a napokban hosszabbított szerződést. Az elmúlt szezonban többször is sérüléssel bajlódó védő elárulta, örül a bejelentésnek és cseppet sem lepte meg, hogy a klub egy évvel meghosszabbította a holland tréner kontraktusát.

"Mindenki nagyon elégedett vele, és örül, hogy marad a klubnál. Nem igazán volt meglepetés számomra, hogy hosszabbítottak vele, hiszen az elmúlt két évben minden szezonban nyertünk egy trófeát. Határozottan úgy gondolom, hogy a United most jó úton halad: a főnök hosszabbított, új tulajdonosok jöttek, szóval nagy a felhajtás a csapat körül, de úgy érzem, sok dolog javult és most minden nagyon pozitív" – idézte a Manchester Evening News a Svájc elleni negyeddöntőben csereként pályára lépő Shawt, aki eddig az Eb-n mindössze 42 percet játszott.

Shaw azt is elárulta, hogy nem rég beszélt Erik Ten Haggal, aki a védő erőnléte felől érdeklődött, és üzenetet is küldött a játékosának a Hollandia elleni elődöntő előtt.

Küldött nekem egy pimasz üzenetet a meccsel kapcsolatban, vicces volt. Azt nem árulom el, hogy mit mondott. Kérdezzék meg őt!"

 - árulta el a 28 éves védő.

Bár Shaw részleteket nem árult el, vélhetően a holland edző reményét fejezte ki, hogy Anglia szerdán kikap Hollandia ellen, így az angol csapatból Shaw, illetve a 19 éves Kobbie Mainoo is a vártnál néhány nappal korábban csatlakozhatna a Manchester United keretéhez.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről