Vágólapra másolva!
Súlyos vádakkal kell szembenéznie a dél-koreai válogatott futballistájának, Ui-Jo Hwangnak, aki ellen vádat emeltek, mivel illegális szexvideót készített két nővel.

A The Athletic információi szerint a szöuli ügyészség vádat emelt a 62-szeres dél-koreai válogatott Ui-Jo Hwang ellen, aki 2022 júniusa és szeptembere között összesen négy alkalommal készített szexuális jellegű videókat két nővel. A gond azonban az, hogy az érintett nők beleegyezése nélkül készültek a felvételek. Így 

ha a futballistát bűnösnek találják, akkor akár hét év börtönbüntetést is kaphat.

"Az áldozat abban bízik, hogy az igazság győzedelmeskedni fog, Hwang pedig megtanulja a leckét, és rájön, mekkora kárt okozott a tettével" – mondta Lee Eun-eui, az egyik szexvideóban érintett nő ügyvédje.

Nottingham Forest v Leeds United - Pre-season Friendly
Börtönbüntetés fenyegeti a PL-csapat szexbotrányba keveredett focistáját
Fotó: NurPhoto via AFP

Kiszivárgott szexvideó, zsarolás és családi botrány

botrány azután robbant ki, hogy Hwang 2023 márciusában szakított Hyomin színésznővel és énekesnővel, a híres T-ARA K-pop csoport tagjával. Ekkor Dél-Koreában olyan videók kerültek fel az internetre, amelyeken a futballista egy másik barátnőjével szexel. A válogatott focistát közben azzal vádolták, hogy több nőt is az ágyába csábított, miközben titokban lefilmezte az intim együttléteket. A kiszivárgott videókkal tavaly május óta folyamatosan zsarolták Hwangot.

A nyomozás aztán megdöbbentő fordulatot vett, amikor a bejegyzések IP-címe alapján Hwang otthonába vezették a nyomok a rendőrséget. Kiderült, hogy a zsarolás mögött a sógornője állt, aki egyben a játékos személyi asszisztenseként is tevékenykedett. A nőt azzal vádolták, hogy megosztotta a szexvideókat a közösségi oldalakon, miközben a futballista volt barátnőjének adta ki magát, és hűtlenséggel vádolta a sportolót. A nő többször is letagadta, hogy köze lenne az ügyhöz, majd február 20-án egy kézzel írt bocsánatkérő levélben bevallotta a bíróság előtt a tettét. Úgy fogalmazott, hogy a videók kiszivárogtatásával csak "meg akarta leckéztetni" a focistát. 

Hwang Ui-jo
Hwang Ui-jót a dél-koreai válogatottból is kitették a botránya miatt
Fotó: AFP

Romba dőlhet a válogatott focista karrierje

A 31 éves focista végig tagadta a vádakat, és kiállt amellett, hogy nem követett el semmilyen illegális dolgot. Hwang azzal védekezett, hogy a videó konszenzus alapján készült, és együtt nézték meg a nővel. Az áldozat ügyvédei azonban vitatják ezt, és állításuk szerint komoly traumát okozott a nyilvánosságra került felvétel a védencüknek.

Az áldozatnak fogalma sem volt a videó létezéséről, amíg nyilvánosságra nem került. Az áldozat még mindig sokkos állapotban van, nagyon szomorú és nyugtalan a megpróbáltatások miatt

– mondta Lee Eun-eui, aki elárulta azt is, hogy védence öngyilkosságot fontolgatott a róla kiszivárgott szexvideó miatt. 

A botrány miatt azonban a támadót felfüggesztették a dél-koreai válogatottban való szerepléstől, és a klubcsapatában is hasonlóan hányattatott a sorsa. A Nottingham Forest 2022 nyarán 4 millió fontért szerződtette a támadót, de még egyetlen tétmeccsen sem lépett pályára, mivel többek között a Norwich Citynek és az FC Szöulnak is kölcsönadták. A Premier League-csapat állítólag azt tervezte, hogy a nyáron a Konferencia-liga-győztes Olimpiakosznak adja kölcsön a dél-koreai támadót, ám a tárgyalások megszakadtak a görög csapattal, amelynek szintén Evangelosz Marinakisz a tulajdonosa. A Forestnél egyelőre nem tettek jogi lépéseket Hwang ellen, annak ellenére, hogy tisztában vannak a vádakkal, így továbbra is az angol élvonalbeli klub játékosa marad, de a jövője igencsak bizonytalan. A hírek szerint a jövő hónapban kezdődik a tárgyalása Szöulban.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!