Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Németországé lesz az első negyeddöntő a kontinenstornán, a hazai csapat pénteken este hat órától Spanyolországgal találkozik, a mérkőzés lényegében egy előre hozott döntőnek is beillene. Julian Nagelsmann, német szövetségi kapitány egy győzelem esetén drasztikus lépésre szánta el magát.

A fiatal szakvezető eddig azt vallotta, hogy a csapata eredményes szerepléséhez elengedhetetlen az, hogy a játékosok párjai meglátogathassák őket és a velük töltött idő segíti a jobb felkészülést. Úgy néz ki ez a hozzáállás a Bild információi szerint a spanyolok elleni meccsig tartott, egy győzelem esetén új szabály lép életbe.

firo : 19.06.2024, Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Group Stage, M14, Match 14, GER, Germany - HUN, Hungary
Julian Nagelsmann bekeményítene a spanyolok elleni továbbjutást követően.
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto

Barátnők és feleségek kitiltva

Nagelsmann indoklása szerint az idő kulcstényező, márpedig ha nyernek pénteken, akkor a keddi elődöntőig mindössze négy napjuk marad, amibe már nem fér bele, hogy a labdarúgók extra szabadidőt töltsenek el a feleségeikkel és barátnőikkel. 

A szövetségi kapitány ezért kitiltja a csapat szállásának környékéről is a hölgyeket, mert minden idegszálukkal a portugál-francia mérkőzés győztesére akarnak koncentrálni. Márpedig a német válogatott nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy megnyeri az Európa-bajnokságot hazai pályán.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről