Vágólapra másolva!
Elérhető az UEFA legújabb rangsora az európai labdarúgó klubokról. A lista első helyén nem a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid áll.

Sokakat meglepett a nemzetközi szövetség új, koefficiens rangsora, amelyben a 2024/2025-ös, hamarosan kezdődő idényben 

a legjobb csapat a regnáló angol bajnok Manchester City, míg a spanyol bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid a második, és a 2023/2024-es szezonban semmit sem nyerő Bayern München a harmadik, pont mint a Bundesligában. 

A legjobb tízbe befért még a Liverpool, a Roma, a PSG, a Villareal, a Dortmund, a Chelsea és az Inter. Azaz összesen három angol, kettő spanyol, két német, két olasz és egy francia csapat alkotja a tíz legerősebb klub rangsorát az UEFA számításai szerint. Azt se felejtsük el, ez a rangsor nem egy évet vesz alapul, hanem az egyes klubok előző öt szezonját együtt vizsgálja.

Toronymagasan vezet a Ferencváros

A magyar csapatok közül a legelőkelőbb helyen a 35-szörös magyar bajnok Fradi végzett, szám szerint az 55. lett a listán, ezzel olyan együtteseket előzött meg, mint a Freiburg, a Slovan Bratislava, a Galatasaray vagy a Monaco. 

Az FTC után a fehérvári csapat lett a második legjobb hazai együttes a rangsorban, ők a 195. helyen végeztek.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről