Vágólapra másolva!
Sallai Roland, a magyar fociválogatott támadója, nem akármilyen listára került fel a Bundesligában: ő az egyik legértékesebb játékos, akinek 2025-ben lejár a szerződése, így könnyen lehet, hogy még ezen a nyáron klubot vált. A listán mások mellett olyan klasszisok vannak, mint a Bayern München triója, Leroy Sané, Alphonso Davies és Joshua Kimmich.

Sallai Roland egyike volt a németországi foci-Eb-n a legjobb teljesítményt nyújtó magyar játékosnak, amire több csapat szakértője is felfigyelt. A gólveszélyes szélső akár még ezen a nyáron klubot válthat, különösen úgy, 2025-ben lejár a szerződése, ami azt jelenti, jövőre ingyen lenne kénytelen elengedni egyik legjobbját a Freiburg.

Scotland v Hungary - EURO 2024 sallai roland
Sallai Roland (20) lett a meccs legjobbja a Skócia elleni Eb-csoportmeccsen
Fotó: Anadolu via AFP

A Bundesligában egyébként több sokra értékelt focistának is lejár a szerződése, és mint azt a Ripost kiszúrta, közülük Sallai az egyik legértékesebb. A freiburgi szélső a Heidenheim német játékosával, Jan-Niklas Bestéve a 7. helyen található, 15 millió eurós kivásárlási árral, ami meglepően szerény egy olyan képességű focistáért, mint az 52-szeres magyar válogatott szélső. Kérőkből nem lenne hiány, ugyanis a 

PL-ben szereplő West Ham United, a spanyol élvonal sztárcsapata, a Sevilla, valamint az olasz Lazio, és a fennállása első BL-szereplésére készülő Bologna is szívesen látná a soraiban. 

A nagy érdeklődés pedig akár még fel is srófolhatja az árat.

Sallai előtt olyan játékosok vannak a listán, mint a Bayern sztárjai: 

a maga 70 millió eurós értékével igencsak túlértékeltnek tűnő Leroy Sané,

 Joshua Kimmich és Alphonso Davies 50-50 millió eurós árral. Kimmich a jelek szerint Münchenből készül nyugdíjba menni, míg a kanadaira a Copa América után (ahol a védő-középpályás bronzmeccsre készül Uruguay ellen) újabb ajánlatot tesz a Real Madrid. Ugyancsak Sallai előtt van a bajnok Leverkusent alighanem elhagyó német válogatott védő, Jonathan Tah (irány a Bayern), valamint egy-egy francia és holland focista.

Ezek alapján magyar szempontból is különösen izgalmas átigazolási szezonra számíthatunk.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről