A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokságban szereplő Paris Saint-Germain a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta a 19 éves Désiré Doué a Stade Rennais csapatától.

A 19 éves szélsőt a francia bajnokság egyik legnagyobb tehetségének tartják, az előző szezonban négy gólt lőtt és hat gólpasszt adott. A Paris Saint-Germain a hírek szerint 50 millió eurót fizetett az U19-es válogatott játékosért, aki a Bayern München is le akart igazolni, Doué azonban inkább a párizsi csapatot választotta. 

Doué 2022 augusztusában, egy Lorinet elleni találkozón mutatkozott be a francia bajnokságban, a hónap végén pedig a Brest ellen meg is szerezte első gólját, ezzel ő lett az első 2005-ös születésű játékos, aki az öt európai topliga egyikében gólt tudott lőni. 

France v Spain: Gold Medal Match: Men's Football - Olympic Games Paris 2024: Day 14
Désiré Doué az egyik legnagyobb francia tehetség
Fotó: NurPhoto via AFP/Ayman Aref

„Nagyon örülök, hogy a Paris Saint-Germainhez igazolhatok. 

Nagyon izgatott, boldog és büszke is vagyok. Ez egy valóra vált álom. Alig várom, hogy PSG-mezben játszhassak a a Parc des Princes-ben”

 – mondta Désiré Doué, aki tagja volt a francia válogatottnak, amely ezüstérmet nyert a párizsi olimpián. 

„A Paris Saint-Germain üdvözli Désiré Doué-t a családunkban. 

Désiré Franciaország és Európa egyik legizgalmasabb fiatal csillaga, aki éhes arra, hogy a legmagasabb szinten is sikereket érjen el. 

A Paris Saint-Germainnél továbbra is egy hihetetlenül fiatal, tehetséges játékosokból álló csapatot építünk, ahol kollektív csapat áll minden tevékenységünk középpontjában” - mondta Nasser Al-Khelaïfi, a Paris Saint-Germain elnöke.

Désiré Doué ötéves szerződést kötött a párizsi csapattal. A 19 éves támadó a jobb és a balszélen is bevethető, így könnyen lehet, hogy ő lesz Kylan Mbappé utódja a Paris Saint-Germainnél. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!