A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
HUNMagyarország
10:35VízilabdaVesztes SF 1-Vesztes SF 2
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában a Zalaegerszeg hazai pályán 3-1-re nyert a Paks ellen, így Bognár György együttese először kapott ki az NB I idei szezonjában, a ZTE pedig először győzött.

Bognár György együttese június elején hazai pályán 4-0-ra kikapott a vajdahunyadi Corvinul Hunedoara elleni Európa-liga első selejtezőben. Ez után sokan leírták a tolnai csapatot, azóta viszont Böde Dánielék bombaformában futballoznak. Azóta hat meccset játszott a Paks, ebből ötöt megnyert, nem mellesleg az Konferencia-ligában 5-0-s összesítéssel ütötte ki a ciprusi AEK Larnaca együttesét, hét közepén pedig a montenegrói Mornar elleni párharcban is háromgólos előnyt szerzett. 

A Zalaegerszeg rosszul kezdte a szezont. Márton Gábor csapata az első fordulóban otthon kapott ki az MTK-tól, múlt hétvégén pedig a Puskás Akadémia vendégeként szenvedett vereséget, így a ZTE az utolsó előtti helyről várhatta a meccset. 

A találkozót a Paks irányította, Bognár György csapata támadószellemben lépett fel, több nagy helyzetet is kialakított, a vezetést azonban nem tudta megszerezni. A 20. percben aztán a semmiből lőtt egy gólt a Zalaegerszeg. Egy védelmi elcsúszás után Dénes Csanád ugratta ki Bakti Balázst, a 19 éves támadó ziccerbe került, a Szappanos Péter helyett védő Simon Barnabás mellett pedig kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0).

A gól után a Zalaegerszeg játéka sokkal veszélyesebb lett. Márton Gábor csapata több ziccert is kidolgozott, de betalálni nem tudott, így a második félidőre maradt esélye a Paksnak. 

A második félidőt a Zalaegerszeg kezdte jobban, és az 47. percben majdnem növelte is az előnyét. Mim Gergely 21 méterről lőtt egy bődületesen nagy kapufát, négy perccel később pedig Dénes Csanád lőhetett egy ziccert, de Simon Barnabás védeni tudta a közeli lövést. 

A kihagyott helyzetek azonban nem kerültek sokba a Zalaegerszegnek, ugyanis a 62. percben újabb gyönyörű gólt lőtt a hazai csapat.

Kinyílt a paksi védelem, a csereként beállt Németh Dániel gyönyörű körömpasszt tett Mim Gergely elé, aki higgadtan a bal alsó sarokba gurított (2-0). 

A 68. percen aztán a Zalaegerszeg eldöntette a meccset. Egy szép támadás végén a találkozó legjobbja, Mim Gergely kapott labdát a bal szélen, középre centerezett a második gólnál gólpasszt adó Németh Dániel elé, aki hat méterről a hálóba pörgetett (3-0). 

Az utolsó húsz percben a Paks ment előre a szépítésért, a 83. percben Ötvös Bence révén a szépítés is összejött, ráadásul Böde Dániel a 94. percen még egy kapufát is lőtt, azonban a Paks nem tudott feljebb zárkózni. Az ZTE ezzel megszerezte első győzelmét az idei szezonban, a Paks pedig először kapott ki a bajnokságban. 

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Zalaegerszegi TE FC-Paksi FC 3-1 (1-0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2379 néző, v: Pintér
ZTE: Gundel-Takács - Szendrei, Várkonyi, Safronov, Medgyes - Dénes (Csóka, 83.), Sajbán, Sankovic, Kiss B., Mim - Bakti (Németh D., 58.)
Paksi FC: Simon - Vas, Kinyik, Lenzsér - Kovács K., Balogh B., Vécsei (Windecker, a szünetben), Gyurkits (Haraszti, 56.), Silye (Ötvös, 75.) - Tóth B. (Böde, 56.), Zimonyi (Szabó B., a szünetben)
gólszerzők: Bakti (21.), Mim (62.), Németh D. (68.), illetve Ötvös (83.)
sárga lap: Bakti (50.), illetve Gyurkits (51.), Haraszti (77.), Lenzsér (80.)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!