Vágólapra másolva!
Szalai Attila, Sallai Roland, Schäfer András, illetve Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata is a szombat délutáni programsávban lépett pályára a német labdarúgó-bajnokság első fordulójában.

A Bundesliga nyitófordulójában az RB Leipzig hazai pályán sokáig nem bírt a tavasszal osztályozó után bennmaradó VfL Bochummal, de a 19 éves, nyáron igazolt Antonio Nusa góljával végül győzni tudott a lipcsei csapat. Gulácsi Péter és Willi Orbán is ott volt a lipcseiek kezdőjében.

Bundesliga, Willi Orbán, RB Leipzig
Nehéz meccset vívott Willi Orbán csapata a Bundesliga első fordulójában
Fotó: Ronny HARTMANN / AFP

Gulácsi végig is játszotta a mérkőzést, 

Orbánt azonban a 85. percben kiállították, 

miután utolsó emberként szabálytalankodott az ellenfelével szemben.

Schäfer András is a kezdőben kapott helyet az Union Berlin együttesében, amely pontot tudott szerezni a Mainz otthonában. A magyar válogatott középpályása a 72. percben hagyta el a pályát.

Sallai Rolanddal a kispadon a Freiburg odahaza már a második percben hátrányba került az előző szezonban ezüstérmes VfB Stuttgart ellen, ám ezt követően megfordította a meccset a szinte egykapuzó hazai csapat. A freiburgiak második gólja komikusra sikerült, egy bal oldali beadás után a becsúszó Doan Ricu háta alatt is gurult a labda, mielőtt a kapuba sodorta azt a japán focista a kapufának eső stuttgarti kapus mellett.

Freiburg, Doan Ricu, Bundesliga, Stuttgart, Alexander Nübel, gól
Doan Ricu komikus gólt lőtt Alexander Nübel kapujába
Fotó: Thomas KIENZLE / AFP

A magyar fociválogatott támadóját a 73. percben cserélte be a Freiburg új vezetőedzője, Julian Schuster – Sallai több veszélyes helyzetnél is főszereplő volt a hajrában.

Sallaitól eltérően a tavasszal szintén Freiburgban futballozó Szalai Attila végig a kispadon ült a saját mérkőzésén. Csapata, a Hoffenheim saját közönsége előtt győzte le a Bundesliga-újonc Kiel együttesét.

Bundesliga, 1. forduló, eredmények

Augsburg – Werder Bremen 2-2 (2-1)
Freiburg – VfB Stuttgart 3-1 (1-1)
Hoffenheim – Holstein Kiel 3-2 (2-0)
Mainz – Union Berlin 1-1 (0-0)
RB Leipzig – VfL Bochum 1-0 (0-0)

pénteken játszották:
Borussia Mönchengladbach-Bayer Leverkusen 2-3 (0-2)

A megbetegedett Lisztes Krisztiánt és Fenyő Noahot foglalkoztató Eintracht Frankfurt a Borussia Dortmund otthonában, a Dárdai Bencét a soraiban tudó VfL Wolfsburg pedig a Bayern München ellen lép pályára a német bajnokság 1. fordulójának folytatásában.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!