Vágólapra másolva!
Nagyon simán, 3-0-ra nyert az Újpest a Debrecen ellen az NB I péntek esti meccsén. A fővárosi csapat második győzelmét aratta ebben a bajnoki szezonban és akár még simábban is nyerhetett volna.

A forduló péntek esti nyitányán a döcögős rajt után javítania kellett az Újpestnek, hiszen a Fehérvár elleni, eddigi egyetlen győzelme után a legutóbbi fordulóban kikapott a Fraditól. Bartosz Grzelak csapata ennek megfelelően kezdte a Debrecen elleni meccset. Egy kis szöglet után a válogatott védő, Bese Barnabás nagyon üresen fejelhetett, így a 20. percben máris vezetett az Újpest.

BESE Barnabás
Bese Barnabás, az Újpest  játékosának gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában játszott Újpest FC-Debreceni VSC mérkõzésen
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Mindössze kilenc perccel később Ljujic emelt Mucsányi Márk elé, aki remekül tálalt vissza a támadó elé és egy sakk-matt helyzetből talált Megyeri kapujába a támadó.

A túloldalon Dzsudzsák Balázs előtt adódott a legnagyobb helyzet, de a debreceni csapatkapitány nagy helyzetben kapu mellé fejelt.

A második félidő debreceni helyzettel indul, de Ferenczi hibázott, ahogyan később Mucsányi is, de nem sokkal később az Újpest újabb gólt szerzett. Besét rúgták fel a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest pedig Fran Brodic nagyon magabiztosan lőtte a kapuba.

A folytatásban kényelmesen kontrázhatott az Újpest, több hazai helyzet is volt még, de újabb gól nem születet, de így is nagyon simán nyert 3-0-ra az Újpest.

Ezzel a sikerrel feljött az ötödik helyre az Újpest, igaz, még több csapat is megelőzheti a forduló végéig, de a Debrecen legjobb eseten is csak kilencedik lesz a forduló végén, miután zsinórban három meccse nem tudott nyerni.

Újpest FC-Debreceni VSC 3-0 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Káprály
gólszerzők: Bese (20.), Ljujic (29.), Brodic (52., 11-esből)
sárga lap: Gergényi (80.), illetve Domingues (53.), Dreskovic (79.)

Újpest FC: Piscitelli - Duarte, Nunes, Gergényi - Bese (Baranyai, 84.), Tajti (Lacoux, 77.), Geiger, Ljujic (Onovo, 84.), Tamás (Koburi, 84.) - Mucsányi (Dékei, 69.) - Brodic

Debreceni VSC: Megyeri - Stojkovic, Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Szűcs, Sagojan (Vajda, 54.) - Braga (Szuhodovszki, 54.), Dzsudzsák (Szécsi, 70.), Domingues - Silué

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!