A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Kedden este nyolc órától a magyar bajnok Ferencváros a dán bajnok Midtjylland csapatát fogadja labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőjének visszavágó mérkőzésén. Pascal Jansen, a Fradi edzője kijelölte kezdőcsapatát, amely két helyen változott a dániai odavágóhoz képest.

A Fradi nehéz helyzetből várja a visszavágót, ugyanis egy héttel ezelőtt 2-0-ra kikapott a dán bajnokcsapat otthonában. A Ferencváros olyan bravúrra készül, amire már közel 60 éve nem volt példa, vagyis kétgólos hátrányból kellene megfordítani egy párarcot a nemzetközi kupaporondon. 

Pascal Jansen, a Fradi edzője két helyen változtatott a múlt heti dániai odavágóhoz képest. Az elefántcsontparti Habib Maïga helyére bekerült az izraeli Mohammed Abu Fani, míg a nigériai Tosin Kehinde helyett a tunéziai Mohamed Ben Romdhane lesz ott a kezdőben. 

A Fradi kezdőcsapata: Dibusz - Makreckis, Cissé, Raul Gustavo, Ramírez - Rommens, Abu Fani - Traoré, Zachariassen, Ben Romdhane – Pesics.

A Midtjylland kezdőcsapata: Ólafsson - Andersson, Diao, Bech, Juninho - Osorio, Martinez, Askildsen, Sørensen - Franculino, Buksa.

POY_5098
Zachariassen is gólt lőtt, szenzációsan kezdett a Fradi a The New Saints ellen
Fotó:  Polyák Attila Origo

A magyar bajnok viszont egyszerűen dominálnia kell, és lehetőség szerint korán vezetéshez kell jutnia, hogy nyílt legyen a párharc. Viszont hátul is nagyon stabil lábakon kell hogy álljon a védelem, mivel egy esetleges dán góllal tulajdonképpen el is dőlne a továbbjutás kérdése. Vagyis az első meccsen elért 2-0 mindkét csapat számára veszélyes eredmény.

A Fradi kétgólos hátrányból közel 60 éve tudott utoljára csodát tenni. Az oda-visszavágós nemzetközi kupapárharcokat tekintve 20. alkalommal került a Fradi többgólos hátrányba, de csupán egyszer fordult elő, hogy a visszavágón sikerült fordítania és továbbjutnia. Erre a bravúrra 1967-ben a Vásárvárosok kupájában - Európa-liga elődje - került sor a román Arges Pitesti ellen. Az első forduló első mérkőzésén idegenben meglepetésre 3:1-re kikapott a többek közt Albert Flóriánnal és Varga Zoltánnal felálló Fradi, majd hazai pályán 4-0-s győzelemmel végül simán továbbjutott. Most sem lehet tehát más a cél, mint megpróbálni megfordítani az elmúlt négy évben egyszer a BL-ben, kétszer az Európa-ligában főtáblás Midtjylland elleni párharcot.

A kedden 20 órakor kezdődő visszavágót az Origo a helyszínről közvetíti.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!