A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Thomas Thomasbergnak, a dán bajnok Midtjylland vezetőedzőjének a balhátvéd poszt okoz gondot a Ferencváros elleni visszavágó előtt a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában.

„A kétgólos előny jó, de még van hátra kilencven perc. Nincs titok, van egy stílusunk, azt akarjuk játszani kedden is, ez nem fogja meglepni az ellenfelet" - idézi az MTI Thomas Thomasberget, aki jó csapatnak nevezte a magyar bajnokot a hétfői sajtótájékoztatón és egyértelműen támadó játékot vár tőle.

Legia Warsaw v FC Midtjylland - UEFA Europa Conference League
Thomas Thomasberg, a dán bajnokcsapat edzője
Fotó: NurPhoto via AFP/Andrzej Iwanczuk

A dán bajnokcsapat edzője elárulta, hogy mindkét balhátvédje sérült, így ez a poszt némi fejtörést okoz számára.

Tudom, hogy lenyűgöző hangulat szokott lenni a Groupama Arénában, de ez nem újdonság számunkra, tavaly is átéltünk hasonlót Lengyelországban. Elsősorban a taktikára fókuszálok, a szakmai stáb majd foglalkozik a hőség okozta teendőkkel, ami nem lehet kifogás, mert mindkét csapatnak ugyanolyanok lesznek a körülmények"

 - fogalmazott Thomasberg.

A játékosok részéről az első meccsen gólt is szerző Adam Buksa nyáron azért is választotta a dán bajnokot, mert így a legrangosabb európai kupasorozatban szerepelhet.

Ez csak a félideje a párharcnak, most más meccs lesz, az egy héttel ezelőtti sikert már magunk mögött kell hagyni, de szeretnék megismételni a mutatott játékot és az eredményt is"

 - fogalmazott a lengyel válogatott csatár.

Buksa kifejtette, noha a sűrű menetelés miatt hétvégén a dán bajnokságban kimaradt a keretből, de készen áll a meccsre akkor is, ha az hosszabbításba torkollna.

A BL-főtáblára jutáshoz a mostanival együtt két párharcot kell nyerni, a győztes az utolsó körben a szlovák Slovan Bratislava és a ciprusi APOEL továbbjutójával találkozik és legrosszabb esetben is az Európa-liga főtábláján szerepelhet. A vesztes átkerül a második számú európai kupasorozat selejtezőjének utolsó fordulójába, ahol a feröeri Klaksvík és a bosnyák Borac Banja Luka továbbjutójával küzdhet meg.

A kedden 20 órakor kezdődő visszavágót az Origo élőben közvetíti a helyszínről.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!