A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Kedden este a magyar bajnok Ferencváros a Groupama Arénában 1-1-es döntetlent játszott a Midtjylland csapatával a Bajnokok Ligája selejtező 3. körének visszavágó mérkőzésén, így a dán bajnokcsapat jutott tovább a BL-playoffkörbe. A találkozó után a Fradi csapatkapitánya, Dibusz Dénes nyilatkozott az M4 Sport kamerája előtt. A magyar válogatott kapus elmondta, hogy a Fradi az első félidőben olyan jól játszott, ami a várakozásokat is felülmúlta, azonban a bekapott gól után nem jött az a hullám, amit meg tudott volna lovagolni a csapat.

„Nagyon nehéz este volt. Mindent megtettünk, az első fél óra talán a várakozásokat is felülmúlta. 

Hiba nélkül játszott a csapat, uraltuk a játékot. Megszereztük a vezetést, élt a stadion. Látszott, hogy a dánok elbizonytalanodtak, jöttek tőlük a ki nem kényszerített hibák is. A második félidőben nyilván a kemény tempó és a fáradtság miatt jöttek a pontatlanságok.

 Voltak komoly lehetőségeink, amikből nem tudtunk betalálni, de ők meg az első helyzetükből gólt lőttek. Utána már nem sikerült újabb gólt lőni. Az utolsó húsz percben kockázatot vállaltunk, ott már teljesen más testet öltött a meccs, mert óriási területek voltak mögöttünk. Adódtak lehetőségeink, de kifejezetten nagy helyzetek sajnos már nem” – mondta a találkozó után Dibusz Dénes, aki szerint döntő volt a találkozón a Midtjylland gólja. 

Dibusz Dénesnek kevés dolga volt a meccsen
Fotó: Polyák Attila - Origo

„Volt ennek a meccsnek hullámzása, és 

a bekapott gól miatt már nem jött egy olyan hullám, amire fel tudtunk volna ülni. Nem lehet egy meccset hiba nélkül lejátszani. 

Ha találtunk volna egy gólt, újra nyílttá vált volna a meccs, de döntetlen állás után a dánok már nagyon jól le tudták menedzselni a meccset” – tette hozzá a Ferencváros csapatkapitánya. 

A Fradi ezzel átkerült az Európa-liga-selejtező utolsó fordulójába, ahol a feröeri Klaksvík és a bosnyák Borac Banja Luka továbbjutójával küzdhet meg a főtáblára jutásért. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!