A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
Hétfőn délután az európai szövetség (UEFA) nyoni székházában elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája playoff körének párosítását. A magyar bajnok Ferencváros a Slovan Bratislava-APOEL párharc győztesével játszik a főtáblára jutásért, ha kiejti a dán bajnok Midtjyllandot.

Az már a walesi The New Saints elleni siker után eldőlt, hogy a Ferencváros ősszel biztosan szereplő lesz valamelyik európai kupasorozatban. Most még csak a Konferencia-liga tekinthető biztosnak, de ha a Fradi legyőzi a dán bajnok Midtjyllandot, akkor már az EL-szereplés is garantált, de még BL-csoportkör is lehet belőle. 

Ehhez azonban a dán bajnok kiejtése mellett meg kellene még vívnia egy utolsó párharcot a Fradinak, ráadásul egy kőkemény ellenféllel. A hétfői sorsolás után tudható volt, hogy továbbjutás esetén bombaerős ellenfelek jöhetnek szembe a Fradival a bajnoki ágon.

  • Galatasaray (török)
  • Jagiellonia (lengyel) – FK Bodø/Glimt (norvég)
  • Karabah FK (azeri) – Ludogorec Razgrad (bolgár)
  • Slovan Bratislava (szlovák) – APOEL (ciprusi)
  • Sparta Praha (cseh) – FCSB (román) 
POY_5242
Erős, de korántsem legyőzhetetlen ellenfelet kapott a Fradi
Fotó: Polyák Attila - Origo

A hétfőn délben megtartott sorsoláson Tobias Hedtstück, a nemzetközi versenysorozatok vezetője és Tom Barlow versenymenedzser kihúzta a párosításokat. Így magyar bajnok Ferencváros és a Midtjylland párharcának győztese megkapta a szlovák bajnok Slovan Bratislava és a ciprusi bajnok APOEL találkozójának győztesét. 

A hétfői sorsoláson az is kiderült, hogy a zöld-fehérek hazai pályán kezdhetnék a párharcot augusztus 20-án vagy 21-én, majd egy héttel később a visszavágót idegenben játszanák.

Kiderült az is, hogy ha a Ferencváros elveszítené a Midtjylland elleni párharcot, akkor az Európa-liga főtábláért zajló utolsó körben a feröeri KÍ Klaksvík és a bosnyák Banja Luka párharc győztesével találkozna. 

A sorozatban hatszor magyar bajnok FTC kedden Herningben kezd a dán bajnok ellen, majd jövő kedden rendezik a visszavágót a Groupama Arénában. A győztes legrosszabb esetben is az Európa-liga főtábláján szerepelhet. A vesztes átkerül a második számú európai kupasorozat utolsó selejtezőkörébe.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!