Vágólapra másolva!
Gulácsi Péter, a Bundesligában szereplő RB Leipzig kapusa jó ötletnek tartaná, ha klubjában elkezdenék rotálni a kapusokat.

„Mindenki mindig játszani akar, de észre kell venni, hogy a kapusok számára sem csökken a terhelés” - nyilatkozta a magyar válogatott kapus a Sportbild magazinnak. 

Több Bajnokok Ligája-meccs van, a válogatottal ott van a Nemzetek Ligája, és szerintem pár éven belül teljesen normális lesz, hogy a kapusok is váltogatják egymást”

 - folytatta a 34 éves Gulácsi, aki kiemelte, hogy a bajnok Bayer Leverkusennél már bevált ez a gyakorlat.

firo: 08/17/2024, football, soccer, DFB Cup, cup, season 2024/2025, 1st round, RW RWE Essen - RB Red Bull Leipzig
Gulácsi nem kapott gólt a Bundesliga nyitófordulójában
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

„Valami hasonlót várok nálunk is. Ennyi mérkőzésnél lenne értelme a rotációnak" - közölte Gulácsi, akit a szezon előtt Marco Rose vezetőedző az első számú kapusnak jelölt ki, ugyanakkor hozzátette, az újonc, 22 éves belga Maarten Vandevoordt is várhatóan szerepet kap.

Az előző idényben a magyar kapus térdszalagszakadása miatt sokáig harcképtelen volt, a távollétében Janis Blaswich helyettesítette őt, méghozzá olyan jól, hogy meghívást kapott Julian Nagelsmann szövetségi kapitánytól a német válogatottba.

Büszke vagyok rá, hogy visszaküzdöttem magam a legmagasabb szintre. Harcolnom kellett és türelmesnek kellett lennem"

 - idézte fel Gulácsi, aki szombaton végigjátszotta a VfL Bochum ellen 1-0-ra megnyert szezonrajtot. A Leipzig másik magyar játékosát, Willi Orbánt a 85. percben utolsó emberként elkövetett szabálytalansága miatt kiállították, és két mérkőzésre eltiltották.

A Leipzig a Bundesliga 2. fordulójának szombati rangadóján a címvédő Leverkusenhez látogat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!