A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Nincs mese, az angol válogatott csapatkapitányának pakolnia kell, és legjobban teszi, ha azonnal elhagyja Münchent és visszatér előző csapatához, a Tottenham Hotspurhoz. Ange Postecoglu, a csapat edzője ugyanis olyat mondott, ami sorsfordító lehet a kiváló csatár karrierjében.

Harry Kane nem lesz többé a szurkolók gúnyolódásának céltáblája, ha még most fogja magát és Münchenből visszatér előző klubjához, a Tottenhamhez. A 31 éves, 98-szoros angol válogatott csatár, aki 66 góljával vezeti a nemzeti csapat gólszerzőinek örökrangsorát elképesztő balszerencséje miatt lett a mémgyárosok egyik kedvence: ugyanis hiába a Premier League és Bundesliga aranycipők, kisebb-nagyobb egyéni elismerések, ránézésre impozáns pályafutása során egyetlen trófeát sem tudott még nyerni szegény Harry.

Erre most jön a Spurs edzője, Ange Postecoglu, aki az előző idényben vette át a londoniak irányítását, és a következőt mondja:

"A második idényemben rendszerint már trófeákat szoktam nyerni. Erről szól az egész. Az első idényben leteszem az alapokat, megteremtem a szükséges feltételeket. A második idényben aztán reményeim szerint már jönnek a trófeák" - mondta magabiztosan az ausztrál edző.

"Nyilván ezt könnyebb mondani, mint megtenni, különösen a Premier League-ben, de én mindig így nézem a dolgokat: a második idényben már olyan helyzetben kell lenned, ahonnan támadhatsz. Az előző idényben már voltak nagyon jó periódusaink, igaz, akadtak nehéz pillanataink is. De jól dolgoztunk, így azt hiszem, hogy jó pozícióban vagyunk. Határozottan jobbak vagyunk most, mint az előző idényben voltunk" - zárta Postecoglu.

Harry Kane 2023 nyarán 14 évet követően hagyta el a Spurst, ahogy egy-egy vesztes Ligakupa- és BL-döntőt tudott felmutatni. A Bundesligában 11 éve utolérhetetlen Bayern Münchenhez azonban magával vitte a Kane-átkot: a bajorok csak harmadikok lettek a bajnokságban, a második körben kiestek a Német Kupából, a BL-ben pedig az elődöntő jelentette a végállomást. 

A Spursre is ráférne már egy kis siker, a csapat utoljára 1961-ben nyert bajnokságot, a nemzetközi kupákban pedig az 1984-es UEFA-kupa-győzelem az utolsó diadala.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!