Élő:
Vágólapra másolva!
Pénteken délután kisorsolták a labdarúgó Konferencia-liga megújult alapszakaszának párosításait.

 Öt olyan csapat szerepel a harmadik számú európai kupasorozat, a Konferencia-liga legjobb 36 együttese között, amely magyar játékost is foglalkoztat: Bolla Bendegúz az osztrák Rapid Wien, Lang Ádám a ciprusi Omonia, Csoboth Kevin a svájci St. Gallen, Kleinheisler László a görög Panathinaikosz, Sós Bence pedig a szerb Topolya focistája. A Bajnokok Ligájától és az Európa-ligától eltérően a megújult alapszakaszrendszerben itt hat darab hatfős kalapba osztották be a klubokat, és a sorsoláson mindenki mindenhonnan egy-egy ellenfelet kapott, akik közül hárommal otthon, hárommal pedig idegenben mérkőzik meg.

Christian Karembeu, Konferencia-liga, sorsolás, Chelsea, alapszakasz
Christian Karembeu az első kalapból húzta ki a Konferencia-liga egyik legnagyobb esélyesének számító Chelsea-t, amely többek között a Heidenheim otthonában is pályára lép majd
Fotó: Valery HACHE / AFP

A Konferencia-liga alapszakaszának sorsolása

A Rapid Wien többek között a dán Köbenhavn és a török Basaksehir csapatával is megmérkőzik, a St. Gallenhez hasonlóan pedig az Omoniával is találkozik, így 

Lang Ádám két magyaros meccsen is pályára léphet. 

A Panathinaikosz mások mellett az angol Chelsea ellen is megvív majd, a Topolya pedig a belga Gent és a lengyel Legia Varsó együttesével is összecsap.

A Paksot búcsúztató Mladá Boleslav az első kalapból a spanyol Real Betist, a Puskás Akadémia ellen továbbjutó Fiorentina pedig az osztrák LASK-ot kapta, de utóbbi Csobothék ellen is játszik. A Ferencváros által kiejtett Borac Banja Luka a firenzeiekhez hasonlóan a LASK és az APOEL ellen is pályára lép.

Konferencia-liga, sorsolás, alapszakasz
A Konferencia-liga alapszakaszának sorsolása során mind a 36 csapat 6-6 ellenfelet kapott
Fotó: Valery HACHE / AFP

Az alapszakasz játéknapjai: október 3., október 24., november 7., november 28., december 12. és december 19. A pontos menetrendet szombaton alakítják ki.

Az alapszakasz zárásakor kialakul egy nagy, 36-os tabella, ahonnan az első nyolc helyezett automatikusan nyolcaddöntőbe jut, a 9-24. helyezetteknek pedig februárban játszania kell a legjobb tizenhat közé kerülésért. A Konferencia-liga fináléját 2025. május 28-án rendezik meg a lengyelországi Wroclawban.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!