A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Egybehangzó sajtóértesülések szerint az argentin Mauricio Pochettino lesz az amerikai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az argentin szakembert az után kereste meg az amerikai szövetség, hogy a korábbi kapitányt, Gregg Berhaltert kirúgták, miután a csapat a csoportkörből sem jutott tovább a hazai rendezésű Copa Américán.

Pochettino még sosem irányított válogatottat, de klubszinten komoly sikereket ért el. A Southamptont 2013-ban a Premier League nyolcadik helyére vezette, a Tottenham Hotspur csapatával pedig 2019-ben egész a Bajnokok Ligája-döntőig menetelt. 

Nottingham Forest v Chelsea FC - Premier League
Mauricio Pochettino lesz az amerikai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/MI News

A francia Paris Saint-Germainnel bajnokságot és Francia Kupát nyert, az előző szezonban pedig a Chelsea edzője volt, azonban távoznia kellett a londoni csapattól a csalódást keltő hatodik helyezés miatt. 

Érdekesség, hogy az argentin edző kinevezéséről az a Matt Crocker döntött, aki jelenleg az amerikai szövetség sportigazgatója, 2013-ban azonban Pochettinóval átfedésben dolgoztak Southamptonnál. Crocker akkoriban a Southampton akadémiáját vezette.

Crocker az edzőkeresés előtt elárulta, hogy az amerikai szövetség nem fog fizetési korlátokat támasztani a kiválasztásnál, így lehetett megszerezni az argentin sztáredzőt. 

A fizetés szempontjából versenyképesnek kell lennünk, hogy olyan szintű edzőt szerezzünk, aki képes előrevinni a projektet és elérni azokat az eredményeket, amelyeket a pályán szeretnénk. Ez prioritás. Ez olyasvalami, amibe hajlandóak vagyunk befektetni”

 – mondta Crocker.

Ha az üzletet véglegesítik, Pochettino lesz az amerikai válogatott történetének legmagasabban jegyzett edzője a német világbajnok Jürgen Klinsmann óta. Klinsmann a német válogatottat és a Bayern Münchent edzette, mielőtt elvállalta az amerikai munkát. Azonban a hírneve inkább a pályán elért sikerei miatt volt meg, edzőként semmi extrát nem tudott mutatni, jelenleg a dél-koreai válogatott szövetségi kapitányként dolgozik. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!