Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Aston Villa a X-en jelentette be, hogy 2029-ig szerződést hosszabbított a világbajnok argentin kapusával, Emiliano Martínezzel. A sztárkapus a gusztustalankodása mellett minden idők legnagyobb védése miatt vált híressé.

"Az Aston Villa örömmel jelenti be, hogy Emiliano Martínez 2029-ig szóló új szerződést írt alá a klubbal!" - számolt be a közösségi oldalán a Premier League-ben szereplő együttes. 

Emiliano Martínez
Emiliano Martínez volt a katari világbajnokság botrányhőse
Fotó: AFP/Kirill KUDRYAVTSEV

Emilino Martínez marad a PL-csapatnál

A 31 éves világbajnok kapus így öt évig még biztosan az Aston Villát erősíti majd.

Az argentin kapus 2010-ben az Independiente csapatától érkezett előbb az Arsenalhoz, majd ott közel tíz évet kellett várnia arra, hogy megmutathassa, mit tud. Martínez a német válogatott Bernd Leno sérülése után remekül szállt be az Arsenalba, és kulcsszerepet játszott abban, hogy a csapat a 2019/20-as szezonban megnyerte az FA-kupát. Martínez azonban nem tudott megragadni az Arsenalban, megunta a másodhegedűs szerepét, így 20 millió euróért az Aston Villához igazolt, mert rendszeresen akart védeni, hogy bekerülhessen az argentin válogatott 2022-es vb-keretébe.

A kapus nemcsak hogy bekerült az argentin keretbe, de minden idők legnagyobb védését bemutatva a dél-amerikai csapat hőse lett a katari világbajnokságon, melyen az argentin válogatott diadalmaskodott. Ám sokan nem emiatt emlékeznek rá, hanem azért, amit a vb-cím megnyerése után művelt.

Martínez ugyanis a megnyert döntő után megkapta a torna legjobb kapusának járó elsimerést, majd az aranyból készült kapuskesztyűt ábrázoló díjat a nemi szervéhez tartotta, közben grimaszolt a kameráknak és a közönségnek.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!