A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Los Angeles-i futballrajongók a 2024-25-ös szezonban egyedülálló módon nézhetik a Premier League-et.

Az angol élvonalbeli bajnokság péntek este kezdődött, amikor a Manchester United 1-0-ra legyőzte a Fulhamet az Old Traffordon Joshua Zirkzee késői góljának köszönhetően. A mérkőzésen 73 297 szurkoló volt jelen a stadionban, de még többen élvezhették a meccs élményét annak ellenére, hogy több ezer kilométerre voltak tőlük.

A Cosm Los Angeles, amely magát „élményközpontként” jellemzi, élőben közvetítette a mérkőzést, némi csavarral a történetben.

Ahelyett, hogy csak egy tévén nézték volna a találkozót az érdeklődők, egy 87 láb hosszú (26,5 méter) LED-képernyőn mutatta be a meccset a Cosm által „megosztott valóságként” jellemzett módon. A látvány gyakorlatilag azt szimulálta, mintha a résztvevők az Old Traffordon ültek volna a többi szurkolóval együtt, mivel a stadion közönsége beleolvadt a helyszín tágabb környezetébe.

A hasonlóság ijesztően valósághű volt, a kamera pedig a pályán zajló játék helyétől függően váltogatta a szögeket, így a szurkolók úgy nézhették a Premier League-et, mint még soha. 

Ezt követően több videó is bemutatta, hogyan helyezkedtek el a szurkolók a pálya különböző területein a találkozó közben. Az érdeklődőknek a Cosmban ételt és italt szolgáltak fel, a kivetítőkkel pedig olyan érzést keltettek, mintha az Old Traffordon lennének a pálya mellett.

Az élményre a jegyeket a „Cosm dome” első és harmadik szintjére lehetett vásárolni, az árak 66 dollártól (kb. 23 500 forint) 132 dollárig (47 000 forint) terjedtek. A közösségi médiában megosztott videók jól érzékeltették a magával ragadó élményt, a rajongók pedig ámulva figyelték a meccsnézés új módját. Egyikük azt írta: „Ez a hely nem valóságos”, míg egy másik hozzátette: „Annyira irigykedek. Élvezzétek!!!" 

Egyébként számos sporteseményt, többek között futballt, NFL-t és UFC-t vetítenek, a vasárnapi Chelsea-City mérkőzésre pedig még kaphatók jegyek a Cosmba.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!