Vágólapra másolva!
Mindhárom magyar focicsapat döntetlent játszott az európai kupasorozatok selejtezőinek csütörtöki játéknapján. A legnagyobb bravúrt a Puskás Akadémia érte el, amely a Konferencia-ligában az olasz Fiorentina otthonában ért el döntetlent. Hornyák Zsolt vezetőedzőben azonban maradt hiányérzet.

A Konferencia-liga selejtezőjének playoffkörében a Puskás Akadémia hamar 2-0-s előnyre tett szert Firenzében, de a legutóbbi két idény során döntős Fiorentina a második félidőben fordítani tudott. Ám a felcsútiak a hajrában ismét betaláltak a hazaiaknál debütáló David De Gea kapujába, így 3-3-ról folytatják a csapatok a jövő heti, magyarországi visszavágón. Az első mérkőzés után Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia edzője értékelt.

Firenze, 2024. augusztus 22., Hornyák Zsolt, Puskás Akadémia, Fiorentina, Konferencia-liga
Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője a labdarúgó Konferencia-liga negyedik fordulójának első, Fiorentina-Puskás Akadémia mérkőzésén a firenzei Artemio Franchi Stadionban 2024. augusztus 22-én
Fotó: MTI/EPA/ANSA/Claudio Giovannini

A Puskás Akadémia edzőjének, Hornyák Zsoltnak a nyilatkozata a Fiorentina elleni döntetlen után

„Hiányérzetem van, mert ha egy csapat úgy nem nyer, hogy vezetett 2-0-ra, akkor egy edző nem lehet nagyon elégedett. Ha azonban azt nézem, hogy ki ellen játszottunk döntetlent, akkor elégedettnek kellene lennem, de mégsem vagyok az. 

Éreztük, hogy a Fiorentina egy kicsit lebecsül minket, 

hiszen mi még egy friss, új klub vagyunk az európai térképen. Ezt szerettük volna kihasználni – mondta Hornyák Zsolt. – 

Nagyon jól sikerült az első félidő, ha nem csinálunk egy gyerekes hibát az utolsó másodpercekben, és megőrizzük a szünetig a kétgólos előnyt, akkor még jobban megnehezíthettük volna a Fiorentina visszazárkózását. 

Nyilván tisztában vagyok a Fiorentina játékerejével, de tudtuk, hogy a 3-4-2-1-es felállásuk nem százszázalékos az új edzővel. Ezt ki is használtuk az első félidőben. Nagyon tisztelem az ellenfelet, és

nem gondoltam volna, hogy hiányérzetem lesz a meccs után, de az van, mert 2-0 után bíztam a győzelemben is. 

A végén viszont megmutattuk a csapat karakterét, visszatértünk a játékba, így azt gondolom, hogy az eredmény minimálisan igazságos."

A visszavágó jövő csütörtökön 21 órától lesz a Pancho Arénában, a párharc győztese a főtáblán folytathatja szereplését.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!