Vágólapra másolva!
Hivatalossá vált, hogy a Premier League-ben szereplő Liverpool leigazolta a Juventus Európa-bajnok olasz támadóját, Federico Chiesát - számolt be a hírről az angol csapat a közösségi oldalán.

"Örömmel jelentjük be, hogy megállapodásra jutottunk a Juventusszal Federico Chiesa átigazolásáról" - adta hírül a Liverpool. 

Federico Chiesa
Federico Chiesa a Liverpoolhoz igazolt
Fotó: Liverpool FC/X

A 26 éves támadó sikeresen elvégezte az orvosi vizsgálatot és hosszú távú szerződést kötött a Liverpoollal. Az Eb-győztes Chiesa - aki 51 meccsen szerepelt az olasz válogatottban és tagja volt a 2024-es Európa-bajnokság keretének is -, négy idényt töltött a Juventusnál, ahol összesen 131 mérkőzésen lépett pályára.

"Körbenéztem és láttam az összes trófeát, szeretnék belőlük néhányat a közeljövőben" -mondta a bemutatkozó interjújában Chiesa. - Nagyon boldog vagyok, hogy a Liverpool játékosa lehetek. Amikor Richard Hughes felhívott, és azt mondta: 'Akarsz csatlakozni a Liverpoolhoz?' – majd felhívott az edző – azonnal igent mondtam.

 Ismerem ennek a klubnak a történetét, tudom, mit jelent a szurkolók számára. "Szóval nagyon boldog vagyok, és alig várom, hogy elkezdhessem a munkát."

Federico Chiesát sokan az olasz labdarúgás új világsztárjának kiáltották ki, azonban a 2021-es Európa-bajnoki győzelem után elülső keresztszalag-szakadást szenvedett és kilenc hónapot ki kellett hagynia. A súlyos sérülése után Chiesa veszített a robbanékonyságából, és az elmúlt két évben nem tudta megközelíteni korábbi formáját. Nyáron a Juventus élére Thiago Mottát nevezték ki edzőnek, aki elkezdett új csapatot építeni, Chiesával pedig közölték, hogy nem számítanak rá. Állítólag a Barcelona és a Chelsea is harcban volt az olasz játékosért, ő azonban mindenképpen Liverpoolba akart igazolni.

A Liverpool a hírek szerint 13 millió eurót fizet a Juventusnak az olasz válogatott támadóért.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!