A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A címvédő Ferencváros hazai pályán 1-0-ra nyert az Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójának szombati rangadóján. A találkozó után Pascal Jansen, a Fradi edzője és Bartosz Grzelak, az Újpest trénere értékelt az M4 Sport kamerája előtt. Jansen a kemény munka gyümölcséről és Varga Barnabás visszatéréséről beszélt, míf Grzelak azt emelte ki, hogy az Újpest elindult a fejlődés útján.

„Nem volt jó meccs, sokkal hamarabb lezárhattuk volna, ha az elején gólt lövünk a két nagy helyzetünkből. Utána viszont türelmesebben kellett játszanunk, hogy meg tudjuk nyerni a meccset, ahogyan az a végén meg is történt” – kezdte az értékelését Pascal Jansen, aki a cserejátékosait is méltatta. 

Minden egyes cserém készen áll segíteni a csapatnak bármelyik pillanatban, így volt ez volt ma is. A mai meccset Kehinde nyerte meg, de az ő gólja is csapatmunka része volt” 

– folytatta a holland szakember, aki Gruber Zsomborról és a visszatérő Varga Barnabásról is ejtett néhány mondatot. 

Pascal Jansen, a Fradi edzője
Fotó: Polyák Attila - Origo

Gruber Zsombor is nagyon keményen dolgozott a lehetőségért, és bebizonyította, hogy a kemény munka megtérül. Könnyebb meccs lehetett volna, ha a meccs eleji helyzete bemegy. 

Varga Barnabás is remekül játszott, folyamatosan kérdezgettem, hogy bírja-e, de mindig azt válaszolta, hogy hagyjon a pályán edző úr. A fejlődés látható. A támadójátékunk eredményesebb, mint az utóbbi meccseken. 

A fiúknak is mutatjuk videókon folyamatosan, hogyan lehetnénk eredményesebbek a támadóharmadban. Erre koncentráltunk a mai meccsen is” – tette hozzá Pascal Jansen, a Fradi edzője. 

Bartosz Grzelak, az Újpest edzője a mérkőzést után elárulta, hogy a vereség ellenére büszke a játékosaira. 

„Először is nagyon büszke vagyok a játékosaimra, rendkívül keményen bele álltunk ebbe a találkozóba. Arról beszélgettünk a mérkőzés előtt velük, hogy agresszívnek kell lenni, de azért ezt mégis módjával kell adagolni. Úgy gondolom, nagyon sikeresen megoldottuk ezt a feladatot. 

A Ferencváros az első 20 percben lehengerlően játszott, rendkívül erősen támadott, ott egy kicsit még félénkek voltunk, de utána egyre jobban feljavult a játékunk. Egész egyszerűen rettenetes érzés elveszíteni így a meccset, az utolsó pillanatokban”

 – kezdte az értékelést a lila-fehérek edzője, aki hangsúlyozta, hogy egyelőre az építkezés elején tartanak. 

Bartosz Grzelak (balra) büszke volt a játékosaira a derbi után 
Fotó: Polyák Attila - Origo

„A szezont is elég küzdelmesen kezdtük, de már az első mérkőzéstől igyekeztünk megmutatni a szurkolóinknak, hogy milyen tartással rendelkezünk, milyen identitásunk van, és ezt az első perctől mutattuk. A kapusunk valóban bemutatott jó pár fantasztikus védést, de az egész csapat nagyon bátran játszott, erősebbek voltunk az eddigiekhez képest. 

A védelem kifejezetten jól működött, a támadásokban úgy érzem, hogy még nem voltunk kellően élesek, elsősorban a labdakihozatalnál, illetve az ellenfél térfelén a labda birtoklásnál. Az élmezőny első négy csapatával játszottunk az elmúlt hetekben és minden alkalommal közel voltunk ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el. Ebből tanulhatunk, leszűrhetünk tanulságokat, azt látom, hogy hétről-hétre fejlődünk.

 Ha a mai mérkőzésen mutatott védekezést összehasonlítom az első mérkőzésével, akkor ég és föld a különbség. Úgy gondolom, egy lépést tettünk előre, még egyszer mondom nagyon büszke vagyok a játékosaimra, nagyon keményen edzenek és hétről-hétre erősebbek lesznek” – tette hozzá Bartosz Grzelak, az Újpest edzője. 

A Ferencváros sorozatban a 17. sikerét aratta ősi riválisa ellen. Összességében ez volt a 242. derbi, a zöld-fehérek immár 119 győzelemmel, 62 döntetlennel és 61 vereséggel bírnak az örökmérlegben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!