Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában a Paksi FC egy 96. percben lőtt gólnak köszönhetően 2-1-re legyőzte a Fehérvár csapatát a Sóstói Stadionban, ezzel Bognár György együttese először nyert idegenben meccset a most futó szezonban.

A Fehérvár a nyolcadik, a kupagyőztes Paks pedig a hatodik helyről várhatta az összecsapást. A tabellán ugyan Bognár György együttese állt előrébb, azonban mégiscsak Pető Tamás csapata volt az esélyesebb, ugyanis a Vidi az idei szezonban még nem veszített meccset a Sóstói Stadionban, ellenben a Paks még nem nyert mérkőzést idegenben a most futó idényben. 

A Paks kezdte jobban a mérkőzést, és a 12. percben majdnem meg is szerezte a vezetést. Mezei Szabolcs remek kiugratása után Ötvös Bence tört kapura, egy szép bokacsellel tisztára játszotta magát, azonban a kilencméteres lövését Dala Martin, a Vidi 20 éves kapusa óriási bravúrral kiszedte a jobb alsóból. 

A 20 éves Dala Martin a fehérvári szurkolók új kedvence
Fotó: fehervarfc.hu

A Fehérvár első helyzetére egészen a 26. percig kellett várni. Ekkor egy beívelt szabadrúgás után Kasper Larsen fejelt 13 méterről kapura, Simon Barnabás viszont vetődve kitolta a kapu bal oldalába tartó labdát.

A folytatásban a tolnai csapat irányította a meccset, a 33. percben pedig ismét veszélyeztetett. Ezúttal a leshatáron kilépő Győri Milán kapott egy remek átadást a jobb oldalon, átvette a labdát majd éles szögből megcélozta a hosszú felsőt, de Dala ezúttal is védeni tudott. 

Az első félidő utolsó percében aztán a semmiből megszerezte a vezetést a Fehérvár. Csongvai Áron cipelte fel a labdát a baloldalon, majd adott egy 30 méteres keresztlabdát Holender Filipnek, a korábbi válogatott támadó mellel levette, majd egy pattanás után, 19 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba (1-0). 

A szünetben Bognár György kettőt cserét. Vas Gábor helyére Windecker József érkezett, Haraszti Zsolt helyén pedig Sillye Erik folytatta. 

A tolnaiak jól kezdték a második félidőt, és az 51. percben majdnem egyenlítettek is. 

A Fehérvár játékosa, Pető Milán akasztotta a 16-oson belül Ötvös Bencét, Karakó Ferenc játékvezető pedig azonnal a büntetőpontra mutatott. A labda mögé a csereként beállt Windecker állt oda, azonban a jobb alsóba tartó lövését Dala Martin óriási bravúrral a kapufára ütötte. 

A folytatásban a Paks irányította a játékot, a 62. percben mégis majdnem a Vidi lőtt újabb gólt. A szlovén Nejc Gradišar remek átadása után Katona Mátyás lépett ki ziccerben, megcélozta a bal alsó sarkot, azonban a lövése a kapufán csattant, onnan pedig Simon Barnabás kezében landolt a labda. 

Ezt követően támadásban maradt a Paks, de a nagy helyzetek elmaradtak. A 74. percben aztán újabb büntetőt kapott Bognár György csapata. 

Mezei Szabolcs szabadrúgásába Simut Márió kapott bele a könyökével, hosszas videózás után pedig Karakó Ferenc 11-est ítélt. A labda mögé ezúttal Ötvös állt oda, aki higgadtan a jobb alsóba lőtt a balra vetődő Dala mellett (1-1). 

A paksi egyenlítés után még nagyobb bajba került a székesfehérvári csapat, ugyanis a 78. percben a sárga lapos Kasper Larsen lerántotta a meginduló Windecker Józsefet, így a Vidi dán védője megkapta a második sárgáját és szűk negyedórával a vége előtt mehetett zuhanyozni. 

A hajrában az emberelőnyben futballozó Paks elkezdett rohamozni, így viszont a Vidi előtt óriási területek nyíltak meg a pályán, melyeket be lehetett futni. 

A 93. percben aztán megnyerhette volna a meccset a Fehérvár, de Bedi Bence beadás után a berobbanó Nicolás Stefanelli kapu mellé fejelt. Ráadásul az argentin támadó kis híján negatív hős lett, ugyanis az ellentámadásból a Paks lőhetett ziccert. Varga Roland jobbról belőtt labdájára Zimonyi Dávid érkezett a hosszún, aki bedobta magát, el is érte a labdát.

Ekkor úgy tűnt, marad az 1-1-es eredmény és a pontosztozkodás, azonban a 96. percben a Paks középpályása, a büntetőt hibázó Windecker József kapott egy remek indítást, amit mellel levett, majd 16 méterről, külsővel eltekerte a jobb alsó sarokba (1-2), ezzel pedig a Paks megnyerte a mérkőzést. 

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Fehérvár FC – Paksi FC 1-2 (1-0)
Sóstói Stadion, 3079 néző, v.: Karakó
Fehérvár: Dala – Simut, Serafimov (Katona M., 62.), Larsen, Spandler, Milicevic (Bedi, 53.) – Csongvai, Melnyik (Pető, 35.) – Holender, Gradisar, Stefanelli
Paks: Simon B. – Győrfi, Vas (Silye, a szünetben), Kinyik, Ötvös, Szabó J. – Papp K., Vécsei (Zimonyi, 67.), Mezei (Varga R., 87.) – Haraszti (Windecker, a szünetben), Tóth B. (Böde, 67.)
gólszerzők: Holender (45.), illetve Ötvös (75., 11-esből), Windecker (96.)
sárga lap: Larsen (18., 78.), Milicevic (41.), Holender (71.), illetve Ötvös (38.), Győrfi (65.), Kinyik (83.)
piros lap: Larsen (78.)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!