Vágólapra másolva!
Claude Makélélé, a Real Madrid és a Chelsea korábbi legendás játékosa lett a görög bajnokságban szereplő Aszterasz Tripolisz új edzője.

A magyar válogatott Ádám Martint is foglalkoztató görög csapat Milan Rasztavacs vezetésével kezdte a szezont, azonban a harmadik fordulót követően elküldték a szerb edzőt, akivel három meccsen egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség volt a csapat mérlege. 

A helyére a Real Madrid és a Chelsea legendás középpályását, a francia Claude Makélélét nevezték ki, aki egy plusz egy éves szerződést kötött az Aszterasz Tripolisszal. 

Az 51 éves szakember játékosként megfordult a Marseille-ben, a spanyol Celta Vigóban, a legnagyobb sikereit viszont a Real Madridban és a Chelsea-ben érte el. A Királyi Gárdában 2000 és 2003 között futballozott, ez idő alatt két bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját nyert. 

SPAIN-SOCCER-REAL MADRID-MAKELE-CARLOS
Claude Makélélé és a brazil Roberto Carlos a Real Madridban 
Fotó: AFP/Fabrice Coffrini / AFP/2003 AFP

Ezt követően került a Chelsea-hez, amelynek színeiben öt év alatt kétszer nyert Premier League-et, kétszer Ligakupát és egyszer FA-kupát.

A francia válogatottban 71 alkalommal lépett pályára, tagja volt a 2006-os csapatnak, amely ezüstérmet nyert a németországi világbajnokságon. 

Makélélé játékosként klasszis volt, edzőként viszont egyelőre nem túl sikeres. 2014-ben 13 meccs erejéig irányította a francia Bastia csapatát, de csak három meccset tudott megnyerni mielőtt kirúgták. Ezt követően dolgozott Monacóban technikai vezetőként, majd segédedzőként a Premier League-ben szereplő Swansea csapatánál. 

2017-ben a belga Eupen edzője lett, itt 70 meccsből 21-et sikerült megnyernie, a kirúgása előtt pedig 1.06 megszerzett pont volt az átlaga a csapat vezetőedzőjeként.

Makélélé 2019-ben visszatért a Chelsea csapatához, ahol egyéni képzéseket vezetett az U18-as csapat játékosainak, mellette pedig a kölcsönadott játékosok fejlődését követte. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!