Következő mérkőzések
Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália
Vágólapra másolva!
Az amerikai ESPN sportcsatorna online felüleltén is kiemelt helyet kapott a magyar labdarúgó-válogatott csatára, Ádám Martin, aki június 15. óta az egész világon ismert lett. Most éppen az Egyesült Államokban csodálkoznak rá a magyar focistára.

Az amerikai sportcsatorna, az ESPN oldala ritkán foglalkozik magyar sportolókkal. Ádám Martin esetében most kivételt tettek, hiszen a magyar csatár híre és mémei a tengerentúlra is megérkeztek.

Az ESPN oldalán a "Magyar Viking" névvel illetik a jelenleg Dél-Koreában focizó magyar játékost. Érdekes, hogy az amerikai újságírók is ugyanúgy testszégyenítésről értekeznek, mint egy nappal korábban a finnek.

Ádám Martin Amerikában is híres lett 
Fotó: AFP 

Az amerikai lap munkatársai részletesen elemzik Ádám Martin kinézetét. Azt írják, hogy a hatalmas termetű csatár kopasz és gyömbérszínű, nagy szakálla van, ezért pontosan illik rá a "Magyar Viking" jelző. 

Az ESPN felidézte azt a sajtótájékoztatót, amelyen Ádám Martin nevetve reagált a körülötte kialakult óriási felfordulásra.

Közben Angliában a Guardian keddi számában is megjelent Ádám Martinról egy karikatúra. Ebben arról írnak, hogy a magyar csapat csalódást keltett Svájc ellen, de a németek ellen több esélye lehet, különösen, ha Ádám Martin talál valakit, aki helyettesíti őt a sörcsap mellett.  

Ádám Martin a Guardian-ben

Ádám Martin egy nap alatt lett a labdarúgó Európa-bajnokság egyik legnépszerűbb embere.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről